Kvety, koža či história: 15 najlepších kolekcií na sezónu Jar/Leto 2018!

Tento týždeň sa zavŕšil maratón módy, ktorý odštartoval už začiatkom septembra. Kolekcie na jar a leto 2018 boli rozhodne zaujímavé.

05.10.2017 07:00
debata
Modelka v kreácii Tom Ford z kolekcie Jar/Leto...
Modelka a herečka Suki Waterhouse v kreácii...
+12Modelka Bella Hadid na prehliadke Ralph Lauren...

Dianie odštartovalo už tradične v New Yorku, aby sa potom postupne presunulo do Londýna, Milána a Paríža. Mekky módy nesklamali a aj tentoraz v nich svetoznáme mená odprezentovali trendy, ktoré budú ovplyvňovať a určovať módne smerovanie nasledujúce mesiace a predovšetkým v prvej polovici budúceho roka.

Vybrať len zopár z niekoľkých desiatok kolekcií je vec náročná – skĺbenie dizajnovej, ale aj komerčnej módnej stránky sa však podarilo len niekoľkým značkám. My sme z jednotlivých metropol vybrali nasledovné. Toto je 15 najzaujíma­vejších kolekcií (lookov) módneho maratónu.

Saint Laurent (Paríž)

Návrat sexepílu, pohľad do archívov značky v podobe architekturálnych prvkov, ale predovšetkým stávka na absolútnu zvodnosť, odhalené nohy či ramená. K tomu výrazné doplnky a hravé detaily v podobe pštrosieho peria, kovových nitov či flitrov.

Modelka Anja Rubik v kreácii Saint Laurent by... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka Anja Rubik v kreácii Saint Laurent by Anthony Vaccarello Modelka Anja Rubik v kreácii Saint Laurent by Anthony Vaccarello - kolekcia Jar/Leto 2015.

Valentino (Paríž)

Kvetinové potlače nemohli v kolekcii Valentino chýbať, ale neboli jediným kľúčovým prvkom. Nové modely v sebe niesli jemne futuristickú atmosféru podporenú strihovými riešeniami, ale aj voľbou materiálov.

Modelka v šatách z kolekcie Valentino na sezónu... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Modelka v šatách z kolekcie Valentino na sezónu Jar/Leto 2018. Modelka v šatách z kolekcie Valentino na sezónu Jar/Leto 2018.

Christian Dior (Paríž)

Diorovská estetika sa už viacero sezón drží v jednej línii. Tentoraz však k moderným dievčatám, ktoré milujú denim a korzetové živôtiky pribudli aj hravejšie a noblesnejšie modely s metalickými sklíčkami a množstvom šifónu či tylu.

Modelka v šatách z dielne Christian Dior -... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka v šatách z dielne Christian Dior Modelka v šatách z dielne Christian Dior - kolekcia Jar/Leto 2018 prezentovaná v Paríži.

Louis Vuitton (Paríž)

Fúzia historickej inšpirácie a moderného, športovým štýlom ovplyvneného odevu sa objavila v kolekcii pod monogramom LV. Uchvátili najmä bohato zdobené a vyšívané kabátiky na spôsob historických kabátcov, ale tiež grafické pruhované detaily alebo moderné citácie ako tričko s nápisom Stranger Things.

Modelka v kreácii Louis Vuitton z kolekcie... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Modelka v kreácii Louis Vuitton z kolekcie Jar/Leto 2018 prezentovanej v Paríži. Modelka v kreácii Louis Vuitton z kolekcie Jar/Leto 2018 prezentovanej v Paríži.

Alexander Wang (New York)

Moderné párty dievčatá milujú hravú módu a prvky, ktoré ju jemne dekonštruujú. Wang priniesol presne niečo podobné. Sexi koktejlové kreácie, množstvo punkových detailov v podobe zipsov, obručí či metalických nášiviek a lepených flitrov.

Modelka a herečka Suki Waterhouse v kreácii... Foto: Reuters, JOE PENNEY
Alexander Wang Modelka a herečka Suki Waterhouse v kreácii Alexander Wang z kolekcie Jar/Leto 2018.

Tom Ford (New York)

Dominuje zväčša spoločenskej a večernej móde, ale tentoraz sa Ford vrátil s luxusnou no veľmi nositeľnou kolekciou ženského denného oblečenia. Kostýmom dominovali supervýrazné plecia a zvýraznenie drieku či predĺženie siluety pomocou úzučkých nohavíc.

Modelka v kreácii Tom Ford z kolekcie Jar/Leto... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Modelka v kreácii Tom Ford z kolekcie Jar/Leto 2018 v New Yorku. Modelka v kreácii Tom Ford z kolekcie Jar/Leto 2018 v New Yorku.

Calvin Klein (New York)

Citácia americkej estetiky 50-tych rokov mixovaná s vplyvmi kovbojského štýlu a modernými outdoorovými materiálmi, ktoré sa pretavili do podoby mestskej módy – tak zaujal dizajnér Raf Simons svojou druhou kolekciou pre americkú firmu CK.

Modelka v šatách z dielne Calvin Klein - sezóna... Foto: Reuters, Kathy Willens
Modelka v šatách z dielne Calvin Klein - sezóna Jar/Leto 2018. Modelka v šatách z dielne Calvin Klein - sezóna Jar/Leto 2018.

Ralph Lauren (New York)

Elegantná klasika s prídavkom moderného sa objavila v novej kolekcii Ralpha Laurena, ktorý je silný predovšetkým v produkcii vkusného a pritom funkčného „office-wear“, ale tiež boduje na poli večernej módy.

Modelka Bella Hadid na prehliadke Ralph Lauren... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Modelka Bella Hadid na prehliadke Ralph Lauren Jar/Leto 2018 v New Yorku. Modelka Bella Hadid na prehliadke Ralph Lauren Jar/Leto 2018 v New Yorku.

Marni (Miláno)

Návrat do archívov talianskeho módneho domu sa v novej kolekcii stelesnil v radostných a farebných potlačiach, hravých kombináciách a v priam avantgardne ladenom stylingu modernej ženy 21. storočia.

Modelka v kreácii z kolekcie Marni na sezónu... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Modelka v kreácii z kolekcie Marni na sezónu Jar/Leto 2018. Modelka v kreácii z kolekcie Marni na sezónu Jar/Leto 2018.

Dolce & Gabbana (Miláno)

Klasika, ale vždy s pár novými prvkami či odkazmi. Duo Dolce a Gabbana tentoraz opäť uprelo zraky k milovanému Taliansku, ale inšpirácia prišla aj zo sveta hazardu a srdcových kráľovien.

Modelka v kreácii Dolce & Gabbana z... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Modelka v kreácii Dolce & Gabbana z kolekcie Jar/Leto 2018. Modelka v kreácii Dolce & Gabbana z kolekcie Jar/Leto 2018.

Versace (Miláno)

Oslava estetiky zosnulého Gianniho Versaceho sa objavila v najnovšej kolekcii. Donatella Versace priniesla späť slávny barokový vzor, ale aj inšpiráciu pop-artom. Nechýbali ani sexy modely kožených šiat či koktejlové kúsky s ultrakrátkymi sukňami a saká.

Modelky v kreáciách z dielne značky Versace -... Foto: Reuters, STEFANO RELLANDINI
Modelky v kreáciách z dielne značky Versace - kolekcia Jar/Leto 2018. Modelky v kreáciách z dielne značky Versace - kolekcia Jar/Leto 2018.

Prada (Miláno)

Moderná, silná a nezávislá žena – to je zákazníčka značky Prada a pre ňu bola určená aj nová kolekcia, ktorá v sebe niesla eklektiku súčasného ženstva, jeho potrebe po nezávislosti a rovnosti.

Modelka v kreácii z dielne značky Prada -... Foto: Reuters, STEFANO RELLANDINI
Modelka v kreácii z dielne značky Prada - kolekcia Jar/Leto 2018. Modelka v kreácii z dielne značky Prada - kolekcia Jar/Leto 2018.

Burberry (Londýn)

Pocta britskému vidieku a jeho mnohorakým podobám, ktoré sa môžu meniť od slnečného popoludnia až po nevľúdny daždivý deň sa pretavila do podoby nových trenčkotov, predĺžených plášťov či šiat siahajúcich až po zem.

Modelka v kreácii z kolekcie Burberry Jar/Leto... Foto: Reuters, MARY TURNER
Modelka v kreácii z kolekcie Burberry Jar/Leto 2018. Modelka v kreácii z kolekcie Burberry Jar/Leto 2018.

Christopher Kane (Londýn)

Dizajnér tentoraz opäť čiastočne dekonštruoval odev a upozornil detailmi na jeho variabilitu, ale aj krehkosť. Okrem odevov s prestrihmi či detailmi zipsov, ktoré dodávali nové možnosti stylingu nechýbali ani nežnejšie a triezvejšie kúsky.

Modelka v šatách z dielne dizajnéra... Foto: Reuters, MARY TURNER
Modelka v šatách z dielne dizajnéra Christophera Kanea - kolekcia Jar/Leto 2018. Modelka v šatách z dielne dizajnéra Christophera Kanea - kolekcia Jar/Leto 2018.

Erdem (Londýn)

Pocta kráľovnej Alžbete II. a jej šatníku v období 50-tych rokov sa miešala s vplyvmi ešte o pár desaťročí staršími. Dizajnér Erdem však do jednotlivých kúskov priniesol aj moderné prvky.

Modelka v šatách z kolekcie Erdem na sezónu... Foto: Profimedia
Modelka v šatách z kolekcie Erdem na sezónu Jar/Leto 2018 v Londýne. Modelka v šatách z kolekcie Erdem na sezónu Jar/Leto 2018 v Londýne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #móda #New York #Miláno #Paríž #trend #kolekcia #to najlepšie #jar-leto 2018

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...