Tri kroky k tomu, ako pôsobiť mladistvo aj po päťdesiatke

Pribúdajúci vek neobíde nikoho z nás. Najmä ženy často riešia, ako si uchovať čo najmladistvejší a energický vzhľad. Po štyridsiatke či päťdesiatke to už nebýva jednoduché.

26.09.2017 07:00
pery - líčenie - zrelá žena Foto:
Ako môžete pôsobiť mladšie aj po prekročení päťdesiatky?
debata

Samozrejme, základom je psychická pohoda, z ktorej potom vyplýva aj množstvo ďalších vecí. Nehodno zabúdať na vyvážený životný štýl so zdravým jedálničkom a cvičením. Popri tom však môžete skúsiť aj nasledovné.

Kvalitná kozmetika

S výberom tej správnej opatery tváre či pokožky tela dokážete ušetriť pár rokov. Samozrejme, v istom veku sa začnú ženy zaoberať myšlienkou na vylepšenie či využitie moderných metód estetickej medicíny. Botox, ale aj rejuvenizačné procedúry vám nebudeme zakazovať. Musíte však pri nich poznať mieru a okrem nich venovať pozornosť tvári aj v bežný deň. Dôležitá je hydratácia pokožky, pretože práve taká pôsobí aj mladšie, jasnejšie a žiarivejšie. Od istého veku je už dobré pridávať aj prípravky s liftingovým efektom.

Účes

Dlhé rovné vlasy môžu pôsobiť štýlovo, ale od istého veku pridávajú roky. Zvýrazňujú totiž drobné línie vašej tváre. Vyhnite sa teda vyžehleným rovným vlasom. Takpovediac „mäkší“ efekt urobia jemné vlny, ležérne rozstrapatené vlasy či „vrabčiak“ z kratších vlasov. Rovnako sa vyhnite príliš helmovitým účesom alebo nebodaj trvalej či iným podobným prežitkom.

Štýl

Na to, aby ste pôsobili mladistvo, sa dá pracovať aj so štýlom v šatníku. Pomôcť môžu módne magazíny, ale ešte viac možno reálny vzor. Nájdite si nejakú známu dámu vo vašom veku, ktorá na vás pôsobí mladšie a zároveň sa vám pozdáva jej štýl. Pokojne sa ním inšpirujte. Určité triky platia pre ženy rôzneho veku, ale aj typu postavy a podobne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vek #mladosť #trik

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...