Čo očakávať od návštevy kozmetického salónu?

Je ťažšie na prvý pohľad označiť ošetrenie v kozmetickom salóne za zlé a dobré.

26.09.2017 13:00
kozmetika, salón, pokožka, masáž, ošetrenie Foto:
Cítite sa u vašej kozmetičky príjemne?
debata

Ako zistíte, že ste v dobrom kozmetickomm salóne? Prvým krokom každej kozmetičky by mal byť rozhovor o vašej pleti a takisto objasnenie vašich potrieb – máte suchú, zmiešanú, mastnú či problematickú pleť? Základné informácie odborníčke musíte poskytnúť vy. Jej poradenstvo nasleduje po prekúmaní vašej pokožky. Nemalo by obsahovať dve vety typu – máte suchú pokožku potrebuje hydratáciu. Jej rady by sa mali týkať konkrétnejšie vašej pokožky, spôsobu ošetrenia, hojenia, prípadne produktov, ktoré sú a nie sú vhodné.

Nasleduje čistenie pleti – u problematickej a mastnej pokožky nie práve príjemná časť procedúry u kozmetičky. Nemali by ste však byť počas neho v strese. Ak vás čistenie priveĺmi bolí, kozmetička vyvíja na kožu silný tlak, ozvite sa. Iste, čistú pokožku chcete mať, ale zasa nemusíte 20 minút zatínať zuby. Nie je cieľom čistenia pokožky, aby ste domov odchádzali celá červená, s podráždenou­ kožou.

Je ťažšie na prvý pohľad označiť ošetrenie v kozmetickom salóne za zlé a dobré. Podľa odborníkov by mala byť pokožka dokonale vyčistená, hladká a hydratovaná. To, či tvár „žiari“, je vnímané skôr subjektívne. Pri problematickej pleti sa výsledky ošetrenia ukážu až po opokovanom sedení u kozmetičky. Viditeľné zlepšenie by sa malo dostaviť po troch či štyroch ošetreniach. Je nutné povedať, že pri problematickej koži je potrebná systematická odbborná kozmetická starostlivosť, aby sme sa dočkali viditeĺných výsledkov.

V dobrom kozmetickom salóne by ste sa mali cítiť príjemne, okom skontrulujte jeho čistotu a samozrejme, hygienické návyky kozmetičky. Opýtajte sa na jej odbornosť, kurzy či potvrdené certifikáty. Na internete si prečítajte odporúčania či recenzie, môžu o salóne veĺa napovedať. Všímajte si aj to, aké kozmetické prípravky či prístroje kozmetička používa a či vás informuje, čo s vašpu pleťou robí a takisto, čo sa dá od starostlivosti očakávať v priebehu niekoľkých dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #ošetrenie #salón

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...