Jeseň a zima budú v znamení vínovočervenej a horčicovej

Chcete byť trendy aj v sychravých jesenných dňoch? V móde je dovolené takmer všetko. Prevládať však budú tlmenejšie odtiene ako klasická čierna, charizmatická vínová, tmavšia modrá a čoraz obľúbenejšia horčicová.

20.09.2017 15:00
debata
Kolekcie na jeseň a zimu 2017. Foto: ccc.eu/sk
jeseň, zima 2017, móda Kolekcie na jeseň a zimu 2017.

Paletu výraznejších farieb vyvažujú zemitejšie odtiene ako béžová, ťavia, hnedá, slonovinová či kaki. Chladnejšie mesiace sa budú niesť v znamení slobody a voľnosti v každom smere. To isté platí aj pri obuvi. Budú sa viac nosiť čižmy na podpätku, viac tenisiek alebo oxfordiek?

1. Viac sebavedomia

Viac sebavedomia získate s topánkami na podpätkoch. Aj keď nabudenie zo slnečných mesiacov je takmer preč, na pekné a pozitívne okamihy sa môžeme sústrediť aj na jeseň. Receptom na rýchle zdvihnutie nálady aj sebavedomia sú podpätky. Túto sezónu sa budú nosiť plnšie, stĺpcové a klinové. Vyšší podpätok objavíte na šnurovacích členkových čižmách, chelsea boots, ale aj na klasických nazúvacích modeloch. Ak obľubujete extravaganciu, siahnite po chelsea čižmičkách na podpätku vo vínovom odtieni. Topánky nechajte vyniknúť v čierno-bielej outfitovej kreácii. Konzervatívnejšiu farebnú kombináciu vykompenzujte napríklad mikinou s nápadnou štruktúrou, cigaretovými nohavicami s pásikmi po bokoch a veľkou shopper taškou.

2. Viac pohodlia

Ak uprednostňujete pohodlnosť, dosiahnete ju s topánkami na rovnej podrážke. Nosiť sa budú kúsky s prepracovanými detailmi v štýle pánsky šik. Viaceré modely spestrujú kovové aplikácie ako masívne retiazky, spony alebo strapce, ktoré už dávno nie sú iba letnou záležitosťou. Keď prituhne, vytiahnite bikery alebo chelsea boots, ktoré sa raketovou rýchlosťou udomácnili v ženskom šatníku. Alebo dajte prednosť masívnym topánkam s hrubšou podrážkou, v módnom slovníku známym ako workery alebo farmery. V kombinácii s potrhanými džínsami, bielou košeľou a rebelskou čiernou koženkou vyzerajú maximálne trendovo.

Pre zážitkové typy sa hodí športová obuv. V ceste za novými zážitkami by vás nemalo zastaviť ani sychravé počasie, ani mrazom vyštípané líca. Stačí sa len dobre obliecť a obuť. Vyberať môžete nielen z klasických tenisiek, ale aj outdoorovej obuvi do náročnejšieho terénu. A ešte tip pre odvážnejšie lovkyne trendov. Športové topánky zapracujte do svojho bežného outfitu.

3. Viac detailov

V šatníku nesmie chýbať kabelka. Tá pravá je trendy, no aj tak nadčasová, dobre kombinovateľná s outfitom aj topánkami a na prvý pohlaď zaujme jedinečným dizajnom. Inšpirujte sa kabelkami, taškami a ruksakmi, ktoré prekvapia nielen kvalitným spracovaním, ale takisto prepracovaným dizajnom a nemusíte kvôli nim obetovať polovicu výplaty. Nech sa rozhodnete pre väčšiu kabelku v štýle shopper bag, menšiu crossbody so strapcami a imitáciou zvieracej kože, elegantnú listovú verziu alebo mladistvý batoh, buďte pripravené na komplimenty zo všetkých strán.

4. Viac hravosti

Deti sú hravé a ich smiech je na nezaplatenie. Viac ako krása je pri detskej obuvi dôležitá kvalita. Preto je dobré investovať do koženého spracovania, ktoré lepšie ochráni pred jesennými výkyvmi teplôt, a pritom dovolí nohe dýchať. Ponuka je na túto sezónu farebne aj štýlovo pestrá. Vyberať môžete z praktických nazúvacích modelov, ako aj topánočiek na šnurovanie či suchý zips. Ak je vaše dieťa zaťažené na postavičky z rozprávok, na výber je veľké množstvo topánok s ich obľúbenými postavičkami.

5. Pre neho

Časy, keď nakupovanie bolo privilégiom žien, už pominuli. Pánska topánková výbava nezačína a nekončí len jedným modelom na jeseň a zimu. Páni, vyberať môžete od nízkych čižiem, šnurovacích army a chelsea boots až po elegantné poltopánky. Vynosíte ich do kancelárie a takisto kdekoľvek, kde potrebujete vyzerať elegantne a formálnejšie. Ak neviete, ktoré sú pre vás tie pravé, stavte na klasické hnedé s mierne predĺženou špičkou. Čo sa týka materiálu, obmedzovať sa nemusíte len na hladké kožené spracovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #topánky #trend jesene #jeseň-zima #kabelky

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...