Stuhy hlásia návrat. Nosia sa vo vlasoch aj na šatách

Kedysi boli bežnou súčasťou ženského účesu. Či už v ľudovom kroji, dennej garderóbe, alebo dobovom kostýme. Návrat stužiek do vlasov hlási jesenná sezóna.

14.09.2017 15:00
Modelka na prehliadke Chanel so zamatovou... Foto: ,
Modelka na prehliadke Chanel so zamatovou stužkou vo vlasoch.
debata

Áno, čítate správne milé dámy. Romantická nálada a nežný vzhľad, ktoré patria do aktuálnej ženskej výbavy, sa dajú podčiarknuť práve doplnkami do vlasov. Stuhy sú jednými z nich. Nosiť ich môžete na rôzne spôsoby – či už ozdobia spodnú časť vrkoča, zopnutý chvost vlasov na temene, alebo ich použijete ako formu čelenky, ktorú pripnete sponkami po stranách hlavy, aby dobre držala miesto aj tvar.

Hoci stuhy vo vlasoch môžu v niekom vyvolávať skôr atmosféru leta a slnečnej rozmarnosti, nebojte sa ich ani v chladnejších mesiacoch. Vyberajte temnejšie farebné tóny, hrubšie veľkosti a materiály, ktoré pôsobia hrejivo a luxusne – fungujú napríklad stuhy zamatové, alebo stužky pretkávané zlatou či striebornou niťou, ktoré pôsobia ako ústrižok brokátovej látky.

Modelka so zamatovou stuhou, ktorá jej siaha až... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Modelka na prehliadke Chanel so zamatovou stužkou vo vlasoch. Modelka so zamatovou stuhou, ktorá jej siaha až na spodný chrbát. Prehliadka značky Chanel.

U mladších ročníkov zaboduje aj jemná látka a vzor v podobe bodiek či pastelové farby. Stužku môžete ladiť ako doplnok ku kabátu či kabelke. Neznamená to však, že by ste sa otrocky mali držať farebnosti. Zaujímavejšie bude, ak napríklad k tmavšie nalíčeným perám zvolíte stuhu vo farbe baklažánu, čokolády či slivkový tón.

A jeden zaujímavý tip: So stuhami sa nemusíte obmedzovať len na oblasť vlasov. Využiť ich môžete napríklad ako ozdobu na ruku v podobe uviazaného náramku či napríklad dekoráciu okolo krku umiestnenú pod golier košeľovej blúzky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #stuha

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....