Ako sa obliecť, keď vám príroda nenadelila výšku? Toto sú triky!

Našťastie nemusíte mať miery modelky, aby ste si mohli urobiť radosť v obchodoch. Čo si však máte vybrať, aby ste rešpektovala postavu, ktorú vám príroda nadelila? Od koľkých centimetrov je žena malá?

08.09.2017 17:00
žena, nákupy, tašky Foto:
Ako by mala nakupovať odevy drobná nízka dáma?
debata

Od 1,6 metra, alebo od 1,55 metra? Výška nehovorí všetko. Rovnako je nutné brať ohľady na stavbu tela a rozmery. Žena s harmonickou postavou bude vypadať vyššie než iná, ktorá má dlhé telo a krátke nohy. Záleží tiež na držaní tela. Vzpriamené tele s hlavou hore zmení všetko, píše francúzsky denník Le Figaro.

Sú nutné podpätky? Všeobecne sa usudzuje, že áno. Je to logické. Ale nie všetci chcú stráviť celý deň na podpätkoch. Je vhodné vyvarovať sa dvanásťcentime­trových podpätkov – riskujete, že budete vyzerať ešte drobnejšie. Nenoste tiež topánky na plnej vysokej podrážke, ktoré skresľujú postavu.

Zamerajte sa na jemné, guľaté či hranaté podpätky ladiace s postavou. Nenoste príliš uzatvorené balerínky a sandále so širokými remienkami, ktoré prispievajú k nemotornému vzhľadu, najmä pri silných nohách. Dávajte prednosť jemnosti a tenkým remienkom okolo členkov.

Herečka Salma Hayek meria 157 centimetrov, ale... Foto: Reuters, BRENDAN MCDERMID
Herečka Salma Hayek na akcii v New Yorku. Herečka Salma Hayek meria 157 centimetrov, ale málokedy to postrehnete.

Ako sa vyhnúť oblečeniu, ktoré skracuje postavu? Široké a neforemné odevy nikomu nepridajú, predovšetkým nie malým ženám. Zaobídete sa bez voľných šiat, pánskej vesty aj splývavých nohavíc. Vyvarujte sa tiež dĺžky do pol lýtok. Rovná sukňa midi dĺžky skracuje nohu. Ak chcete nosiť dlhé šaty, vyberte si priesvitnú a vzdušnú látku. Namiesto materiálov potlačených vzormi, ktoré vzbudzujú dojem, že ste ešte menšia, dávajte prednosť jemným motívom. Pohrať sa môžete s vertikálnymi pruhmi, ktoré ako je známe, predlžujú.

Pokiaľ ide o farby, vyhýbajte sa tomu, aby ste nosili dve rôzne farby, alebo opasok, ktorý rozdeľuje postavu na dve časti. Lepšie budete vyzerať v oblečení rovnakej farby či vo vzorovom tieňovaní. Vyvarujte sa veľkých kabeliek a veľkej bižutérie, ktoré malú postavu ešte zvýrazňujú. Vítané sú dlhé náušnice a dlhé náhrdelníky.

„Žehnám móde, ktorá priniesla skrátenú dĺžku nohavíc,“ hovorí Claire, ktorá meria 1,55 metra. „Efekt je úžasný. Roky som si myslela, že také nohavice skracujú a nosila som džínsy dlhé až po podrážku topánok. Bola to chyba. Skrátená dĺžka pridáva centimetre,“ hovorí. Päť centimetrov nad členkom je optimálna dĺžka.

Postavu, či už je štíhla alebo zaoblená, predlžuje rovnako odhalená koža. Otvorená vesta, krátke či vyhrnuté rukávy a výstrih jej dodajú centimetre.

Návrhárka značky Aeschne Sandrine, ktorá meria 1,58 metra a váži 43 kilogramov, prechádza medzi regálmi s dámskym a detským oblečením. „Moja výška mi robila problémy aj zo spoločenského hľadiska. V škole som bola trpaslík alebo ‚tá drobná blondínka‘. Musela som si kupovať detské nohavice na štrnásť až šestnásť rokov,“ hovorí.

Pokiaľ nechcete, aby ste vyzerala ako bábika, musíte si vyberať detské odevy blízke dámskej móde a pekné tenisky dievčenskej veľkosti bez ružového poníka.

debata chyba
Viac na túto tému: #triky #žena #móda #ako sa obliecť #postava #malá #drobná #nízka

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...