Poznajte 5 benefitov kokosového oleja pre vaše vlasy

Kokosový olej našiel svoje miesto v kuchyni, ale roky sa už píše o tom, aké benefity má aj pre našu pleť či vlasy. Práve posledné menované sa dokážu skutočne odmeniť, ak im doprajete "kokosovú" kúru.

08.09.2017 15:00
Kokosový olej má miesto v kuchyni aj pri... Foto:
Kokosový olej má miesto v kuchyni aj pri opatere o vlasy.
debata

S pomocou kokosového oleja dokážete vlasom dodať výživu či hydratáciu. Pomoc sa odohráva na niekoľkých úrovniach aj vďaka obsahu vzácnych kyselín a mastných kyselín, vitamínu E či iných minerálov.

Rast

Aplikácia kokosového oleja podporuje rast vlasov – ideálne je, ak kokosový olej jemnými pohybmi vmasírujete do vlasovej pokožky. Aplikovať ho môžete pokojne aj tri až päťkrát týždenne.

Lesk

Stačí len pár kvapiek, ktoré votriete do vlasov a odmenia sa vám nádherným lesklým vzhľadom. Buďte opatrná s množstvom oleja, aby ste nespôsobili vlasom mastný efekt.

Končeky

Jemným masírovaním končekov pomocou kokosového oleja preventívne pôsobíte proti rozstrapkaným končekom vlasov.

Lupiny

Zloženie kokosového oleja pôsobí priaznivo na vlasovú pokožku so sklonom k tvorbe lupín. Malé množstvo vmasírujte viackrát týždenne do pokožky hlavy a po 15 minútach umyte jemným šampónom.

Kvalita

S kokosovým olejom môžete vlasom dopriať aj celkový zábal. Pripravte si jemnú zmes, ktorú votriete po celej dĺžke vlasov a nechajte pod uterákom pôsobiť zhruba štvrť hodinky. Následne jemne opláchnite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #kokosový olej

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...