Módny odkaz princeznej Diany! 3 veci, ktoré v móde uspejú aj dnes

Legendárna britská princezná Diana, ktorá umrela tragicky po následkoch dopravnej nehody pred 20 rokmi v Paríži, bola ikonou počas života a hádam ešte viac po ňom. Neobišlo to ani oblasť módy.

04.09.2017 09:00
debata (1)
Princezná Diana sa nebála vyraziť do... Foto: SITA/AP, Amel Emric
Princezná Diana Princezná Diana sa nebála vyraziť do spoločnosti ani v džínsoch a bielej košeľovej blúzke.

Manželku princa Charlesa a matku princov Williama a Harryho už za života vnímali médiá ako skutočnú štýlovú ikonu. Pozornosť jej patrila vďaka vycibrenému štýlu, na ktorom sa podieľali predovšetkým britskí dizajnéri ako Bruce Oldfield alebo Catherine Walker či firma Emanuel partnerov Elizabeth a Davida Emanuelovcov. Diana však spolupracovala aj s Talianom Giannim Versacem, s ktorým sa spriatelila, či s gréckou dizajnérkou Christinou Stambolian.

29. august 1985: Princezná Diana na stretnutí s...
9. júl 1986: Princ Charles s manželkou Dianou a...
+109. august 1987: Princezná Diana s oboma synmi...

Mnohé z jej kreácií skultoveli a dôkaz o tom, že bola hviezdou štýlu, priniesla aj výstava v Kensingtonskom paláci, o ktorej si môžete prečítať tu.

Princezná Diana však nie je módnym idolom ukotveným kdesi v minulosti. Napriek tomu, že najväčší ošiaľ sa okolo nej dial koncom 80-tych a začiatkom 90-tych rokov, vo svojom šatníku priniesla niekoľko prvkov, ktoré sú platné a využiteľné dodnes.

Pozdvihnúť prednosti

Obdiv k Diane sa rodil v tom, že takmer za každých okolností vyzerala na spoločenských akciách ako ukážková diva. Elegantná, jemne zvodná, ale zároveň vkusná a štýlová. Veľkou prednosťou zosnulej šľachtičnej boli príťažlivé ramená a krásne tvarovaná šija. Odhaľovala ich pomerne často s lodičkovými výstrihmi či šatami s posunutou líniou pliec. Nebála sa ani naznačiť dekolt – nikdy však neskĺzla k vulgárnosti. V 90-tych rokoch nahradili odhalené ramená šaty s ramienkami, ktoré však stále ukatovali pekne tvarovanú hornú partiu tela. Diana sa tiež často obliekala do puzdrových modelov či šiat, ktoré obkresľovali driek – mala krásnu ženskú postavu a nebála sa ju zvýrazniť.

Princezná Diana pomerne často nosila odhalené... Foto: SITA/AP
Princezná Diana Princezná Diana pomerne často nosila odhalené ramená a zdôraznila tak príťažlivé ramená a šiju.

Rešpektovanie príležitosti

Ak ste princezná, mnohí by od vás očakávali, že sa tak budete aj prezentovať – Diana však dokázala zapadnúť, kamkoľvek prišla a darilo sa jej to aj vďaka voľbe šiat. Ak vyrážala medzi mocných, nechýbali luxusné kreácie a šperky, ak navštívila politikov alebo riešila charitatívne podujatia, zväčša volila triezvy kostým v jemne oživujúcej farbe. A „do terénu“ sa nebála vyraziť v klasických džínsoch s bielou košeľou a pôsobiť ako skutočná zachránarka či angažovaná dáma.

Hravosť

Napriek tomu, že by sa od nej očakávala až príliš triezvy štýl, Diana sa nebála jemných experimentov alebo hravých detailov. Prekvapiť dokázala napríklad farebnými očnými linkami, netradičnou farebnou kombináciou na šatách či doplnkoch. Hoci si ju svet pamätá s typickým účesom, aj s nim sa občas pohrala. Doteraz patrí medzi jeden z jej kultových „lookov“ ten, v rámci ktorého sa objavila v New Yorku s namokro ulízanými vlasmi na cenách Americkej rady módnych dizajnérov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #princezná Diana #odkaz #štýl

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...