Nepodceňujte reč nechtov! Toto môžu napovedať o vašom tele

Poškodené nechty trápia mnoho žien aj mužov. Nežné pohlavie si ich často necháva skrášliť v manikérskom salóne. Ale pravdou je, že tak nevyrieši problém, ktorý vychádza zvnútra.

25.08.2017 07:00
Starostlivosť o nechty Foto:
Starostlivosť o nechty je dôležitá. Sledujte však aj ich signály.
debata

Nechty sú často odrazom nášho zdravia. Ak sú v zlej kondícii, zvyčajne signalizujú, čo telu chýba, alebo čoho má nadbytok. Podľa Fiony Tuckovej, ktoré cituje britský Daily Mail, sa práve na nechtoch a jednotlivých problémoch s nimi dá zistiť, čo by sme telu mali dopriať.

Krehké a lámavé nechty – zvyčajne odrážajú nedostatok proteínov v jedálničku. Môžu byť tiež výsledkom nedostatku vitamínu A, železa alebo vápnika. Pri krehkých nechtoch by ste sa tiež mali zamyslieť nad zvýšením príjmu nenasýtených mastných kyselín prostredníctvom orechov, rýb či olivového oleja.

Suché a pomaly rastúce nechty – zvyčajne je problémom nedostatok železa a vitamínu A.

Lámavé nechty alebo nechty so šupinkami – ak vnímate, že na nechtoch sa vám odlupuje vrchná vrstva akoby ste ich pilovali, môže to znamenať, že vo vašom jedálničku chýbajú živočíšne proteíny.

Biele škvrny na nechtoch – najčastejšou príčinou je nedostatok zinku alebo vitamínu B6. Môžete ich prijímať v strave, ale aj v rámci doplnkov výživy, ktoré prospievajú nielen nechtom, ale aj vlasom a pokožke.

Vertikálne ryhy na nechtoch – môžu byť spôsobené problémami zažívacieho traktu. Tvoria sa vtedy, ak vaše telo absorbuje živiny z potravy pomalšie než zvyčajne.

Svetlá farba nechtov – môže súvisieť s nedostatkom železa, ale môže byť dokonca aj signálom problémov pečene a obličiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #Telo #poškodenie #necht #signál

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...