Heslo jesene znie midi! Ako nosiť sukne a šaty tejto dĺžky a vyzerať šik?

Slovko mini kedysi patrilo medzi najžiadanejšie a najdiskutovanejšie. Leto často prináša jeho opozitum maxi v podobe rozviatych dlhých sukní či ľahkých maxišiat. Ale čo ich prostredná sestra?

23.08.2017 07:00
debata
Sukne s midi dĺžkou môžu vyzerať veľmi... Foto: archív značky
midi dĺžka - sukňa - šaty - trend Sukne s midi dĺžkou môžu vyzerať veľmi elegantne a príťažlivo. Model na snímke Dorothy Perkins.

Áno, aj midi sa dostane k slovu. Respektíve, aby sme boli celkom úprimní – pozornosť jej patrí už niekoľko sezón. Pri klasickej midi dĺžke sukní a šiat si zväčša predstavíte modely siahajúce ku kolenám alebo len veľmi tesne pod ne. Módny priemysel však situáciu trošku skomplikoval – midi sa totiž posunulo o pár centimetrov nižšie. A vytvoril sa tak jeden zo žiadaných a nasledovaniahodných trendov.

Midi dĺžky nosia celebrity, ale aj bežné ženy. Druhá skupina sa ich trošku obáva. Pravdou totiž je, že nesprávne zvolená dĺžka odevu môže opticky skrátiť celú postavu. Kto by po tom túžil. Ak však budete nosiť midi dĺžky nasledovným spôsobom, určite zabodujete.

Obuv je dôležitá

Komfort bokom. Ak chcete nosiť midi dĺžku, pripravte sa na podpätky. Opticky celkový dojem vyvážia a, samozrejme, pridajú pár žiaducich centimetrov pod spodný lem sukne. Či už zvolíte lodičky, alebo členkové čižmičky, oboje zafunguje. Pri midisukniach sa môžete napríklad hrať aj s efektom kombinovania šnurovacích topánok na podpätku a ponožiek, ktoré jemne vytŕčajú z horného okraja. Efektné bude, ak zvolíte pri výbere obuvi trošku extravagantnejšie modely. Napríklad so zaujímavým detailom pracky, zdobenia a podobne.

Pri midi dĺžkach by ste mali vyberať... Foto: archív značky
midi dĺžka - sukňa - šaty - trend Pri midi dĺžkach by ste mali vyberať výraznejšie vzory. Model na snímke M & Co.

Strih podľa postavy

Ak máte priemernú výšku a váhu, určite vám bude svedčať midi-dĺžka na tubovej sukni alebo úzkej sukni so zavinovaním. Pri štíhlom drieku zafunguje efekt kruhovej alebo nadýchanej sukne. Takú môžu voliť aj dámy s plnšími bokmi – opticky ich zamaskuje. Pritiahnite však následne pozornosť ku dekoltu – napríklad výstrihom, alebo zaujímavým zdobným detailom. Midi svedčí viac ženám s vysokou a štíhlou figúrou, ale aj dámy nižšieho vzrastu môže po nej siahnuť – u nich sa osvedčí prvok rozparku, ktorý trochu naruší celistvý dojem tubového strihu.

Potlače a vzory

Na jednej strane jednoliata farebná voľba so zaujímavým detailom (volán, sklad, kovové zapínanie), na druhej strane výraznejšia hra vzorov, ktorá dodá sukni či šatám netradičný dojem. Skvelé je takéto kúsky spojiť s jednoduchým „basic“ modelom topu či košeľovej blúzky. Na chladnejšie jesenné dni sa zase bude hodiť rolák z tenšieho úpletu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #sukňa #dĺžka #strih #ako nosiť #midi

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...