Tri chyby, ktoré možno robíte... a trápi vás po nich akné!

Zanesené póry, alebo vznk vyrážok či komedónov. Aj vy riešite, ako je možné, že stále musíte s takýmto problémom bojovať? Možno robíte niekde chybu.

21.08.2017 12:00
Cvičte na doraz a do spotenia! Kalórie budete... Foto:
Spotená po tréningu? Tak to by ste určite mali tvár poriadne umyť. Ideálne jemným odličovacím umývacím gélom alebo penou.
debata

Ak už ste si odpovedali kladne na otázku, či si pleť pravidelne odličujete a ošetrujete, môže sa vám zdať, že všetko je správne. Len pokožka akoby neposlúchala. Lenže, dôvodov, čo robíte zle, môže byť ešte niekoľko. Napríklad…

Obliečka na vankúš

Vďaka tomu, že na ňom spíme, sa každé ráno na vankúši nachádzajú tisíce odumretých buniek, zvyšky kože, potu a nečistôt, ktoré plť vyprodukuje. Obliečka na vankúš by sa mala meniť naozaj pravidelne, pretože môžete pleť vyčistiť pred spaním akokoľvek dôkladne – pokiaľ s ňou uľahnete na špinavý vankúš, akoby ste to ani nespravili.

Štetec a hubka na mejkap

Odborníci radia nedotýkať sa pri líčení tváre prstami. Vraj kvôli baktériám a mikróbom. Ale viete, koľko sa ich nazbiera pravidelným používaním pomôcok na líčenie. Štetec na púder, hubka na nanášanie mejkapu či labutienka by mali byť veľmi pravidelne čistené (postup nájdete aj tu).

Ťažký tréning

Ak sa v posilňovni či na hodine spinningu alebo jogy zapotíte, určite by ste nemali nechať pleť bez umytia. Ideálne je použiť jemný umývací gél. Koža sa totiž potí a v póroch sa usádzajú nečistoty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dôvod #chyba #akné #pleť #póry #vyrážka

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...