Takto zakamuflujete polámané vlasy

Nemotorne zafarbené vlasy, zlá kefa alebo stále tá istá cestička vo vlasoch? Vaše vlasy sú na jednom mieste polámané. Ako to zakamuflovať?

22.08.2017 11:00
vlasy, zdravé vlasy Foto:
Dlhé vlasy sa v tomto prípade oplatí podstrihnúť, alebo ostrihať.
debata

Zmeňte cestičku

Nosíte bežne vlasy rozdelené cestičkou uprostred hlavy, alebo si ich češete do jednej a vždy tej istej strany? Ak sú vlasy rozbité v prednej časti, pútec opticky spôsobí zázraky. Novú cestičku vo vlasoch si vyčešte na mokrých vlasoch. Pramene sa lepšie uložia.

Skúste nový strih

Áno, je to ťažké, predovšetkým, ak máte dlhé vlasy a nechcete sa ich vzdať. V takomto prípade sa však oplatí znova dostať symetriu do znetvoreného účesu. Strihanie posilní vlasy a zredukuje rozdvojené končeky. Takže: V núdzi poznáš nožničky!

Experimentujte s vrkôčikmi

Aj zapletený vrkoč (vrkoče) alebo copíky, ktoré vyzerajú mierne chaoticky, pomôžu skryť polámané vlasové pramene. Ale pozor, nech nie sú príliš tesné, aby sa zabránilo ďalšiemu poškodeniu.

Stylingové produkty

Popremýšľajte o svojich stylingových produktoch. Produkty, ktorých cieľom je, aby vlasy lepšie držali pokope, sú častokrát zmiešané so soľami alebo inými látkami, ktoré vlasy vysušujú. Pre zdravé vlasy to problém nepredstavuje, no pre polámané je to hotové mučenie. Tieto produkty vymeňte za zvlhčujúce alebo olejové.

Koniec s teplom

Ak nechcete prísť o svoju „hrivu“, snažte sa im dávať menej tepla. Vlasy, kým nie je príliš zima, nechajte vyschnúť prirodzene. Ak ich sušíte fénom, prepnite si na studený vzduch, alebo fén držte aspoň 20 centimetrov od hlavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #hlava #účes #strih #sušenie #fén #vrkoč #symetria #nožnice

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...