Štetec na líčenie si pýta opateru. Ako ho čistiť, ako ho sušiť?

Aj vy používate pri líčení štetci, pudrenky či penové hubky? Potom určite viete, že buď ich musíte veľmi pravidelne meniť, alebo ich správne a pravidelne čistiť. Ako na to?

17.08.2017 12:00
make-up, líčenie, štetec, líčka Foto:
Štetec, ktorým sa dotýkami tváre pri líčení, by sme mali pravidelne meniť.
debata

Pokiaľ používate štetec s umelým vlasom, mali by ste sa riadiť návodom na čistenie týchto vlákien. Najčastejšie ide o umytie konkrétnym roztokom a následne vysušenie. V prípade vlasov, ktoré sú zvieracie, je však nutné starať sa o štetec akoby išlo o vaše vlastné vlasy. Znamená to teda umývanie v mydlovom roztoku, niekedy môžete použiť tiež lieh, ktorý odstráni zvyšky púdra či mejkapu, ktorý zostal na končekoch štetca po tom, čo ním prechádzate po tvári.

Niektorí odborníci radia tiež používať roztoky s pomocou domácich surovín ako je jablčný ocot, prípadne olivový olej. Áno, môžete zmiešať napríklad dve lyžice octu a malý pohárik saponátu a do tohto roztoku namočiť štetec. Jemne ho postláčajte a preberte prstami. Následne musíte dôkladne vypláchnuť vlažnou vodou. Až pokým voda, ktorá z neho steká nie je číra.

Dôležité je, samozrejme, aj dôkladné vysušenie štetca. Mali by ste tak spraviť na uteráku, pričom ho pravidelne budete otáčať. Ešte lepší spôsob je však štetec zavesiť štetinami smerom nadol. Ideálne sú na to stojany na štetce. Pozor však, aby ste vlasy nepritlačili do podložky, zdeformujete tak tvar štetca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #líčenie #spôsob #štetec

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...