Tri dôvody, prečo sa určite odlíčiť pred spaním

Opakuje sa to dookola, no napriek tomu mnohé ženy robia dookola tú istú chybu - chodia spávať neodlíčené. Aké následky to môže mať?

14.08.2017 15:00
shutterstock Odličovanie je dôležité, ale... Foto:
Odličovanie je dôležité, ale nemali by sme ho robiť s chybami.
debata

Uložiť sa do postele s mejkapom je vec, ktorá neprospieva našej pleti. To asi tak nejako tušíme. Poznáte aj konkrétnejšie dôvody?

Pleť starne rýchlejšie

Ak sa pred spaním neodlíčite, upchávate póry a prispievate k tomu, aby pokožka nedýchala, upchávala a cirkulácia v nej nie je dostatočná. Ideálne však tiež je nepreháňať to s čistením, respektíve voliť jemnejšie prostriedky. Ideálne sú olejové bázy, ak máte pleť suchšiu. Ak ste sa počas dňa nelíčili, večer stačí tvár umyť čistou vodou a dokončiť dielo jemnou micerálnou vodou.

Pleť si pýta viac mejkapu

Ak sa večer neodlíčite, prispievate k tomu, aby sa na pokožke tvorili nedokonalosti. Samozrejme, ruka v ruke s nimi potom prichádza k slovu viac líčidiel – korektory, tekuté mejkapy, púdre – ste v začarovanom kruhu, v ktorom je pokožka na poslednej koľaji. A nehovoriac o tom, že to ide do peňazí.

Pleť si nezaslúži špinu

Nejde teraz len o líčidlá na pokožke. Ak ich večer neodstránite, veľká časť z nich spoločne s ďalšími nečistotami, zostane na vašom vankúši. Ľahnete si naň na druhý deň znovu? Možno áno. Ale vedzte, že to je vyslovene nezdravé pre pokožku. Ak ste šli spať neodlíčená, ráno treba vankúš vymeniť. Naozaj to chcete absolvovať denne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chyba #líčenie #pleť #pokožka #odlíčenie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...