Chyby, ktorých sa dopúšťame pri česaní

Kefu do ruky a prejsť s ňou po vlasoch raz, zhora nadol. Hotovo! Česanie je trochu väčšia veda, a preto, aj tu sa dopúšťame chýb. A naše vlasy nie sú preto ani zdravé, ani lesklé.

08.08.2017 07:00
plešatosť, vlasy, česanie, kefa na vlasy Foto:
Aj česaniu treba venovať pozornosť.
debata (1)

Toto je päť najčastejších chýb:

Češeme mokré vlasy

Pri mokrých vlasoch je pokožka hlavy obzvlášť citlivá. Nešetrným zaobchádzaním ju ešte viac namáhame a podporujeme tvorbu rozštiepených končekov. Vzhľadom na to, že mokré vlasy sú navyše veľmi elastické, hrozí natiahnutie a roztrhnutie. Lepšie je vlasy učesať pred šampónovaním, vlhkosť potom opatrne z vlasov „vyžmýkať“ a vlasy na záver postriekať sprejovým kondicionérom.

V snahe vyhnúť sa mastnote

Aj vy češete len strednú časť a končeky, aby ste sa vyhli mastnote? Zle! Naša pokožka hlavy sa musí dobre prekrviť, a česaním stimulujeme folikuly a rast vlasov. Ale pozor. Špicaté štetiny môžu poraniť pokožku hlavy, v tomto prípade ju radšej prstami dobre premasírujte.

Vlasy češeme len „symbolicky“

Prejsť raz kefou či hrebeňom „symbolicky“ po vlasoch a hotovo? Zle! Hoci vlasy nemusíme prečesať stokrát, chráni ich táto rutina pred vysušením. Česaním sa totiž prirodzený maz pokožky hlavy dostane až ku korienkom.

Používame nesprávnu kefu

Aj kefa by mala byť prispôsobená potrebám našich vlasov. Ak sú naše vlasy rovné a chceme väčší objem, budeme potrebovať okrúhlu kefu, ktorá dodá pri fénovaní hrive správny „švung“.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #fénovanie #česanie #korienky #končeky #kefa #folikuly

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...