Slovník letného líčenia - toto by ste mali poznať (a vyskúšať)!

Ani vy sa nevzdávate líčenia v horúcich dňoch, keď je to kvôli potu či počasiu komplikovanejšie? Vedzte, že každé ročné obdobie má isté pravidlá aj v líčení.

24.07.2017 14:30
líčenie, štetec, make-up, líčka Foto:
Ako sa o skrášľovanie tváre postarať v horúcich dňoch?
debata

Práve počas prázdninových dní je lepšie staviť na konkrétne produkty, prípadne do vašej výbavy nejaké konkrétne pridať. Letné líčenie má svoj vlastný slovník!

Water-proof – v preklade to znamená vodoodolný. Produkty s týmto prívlastkom zvládnu vodu v bazéne aj morské vlny. Najčastejšie sa vodoodolná formula využíva pri maskarách, prípadne rúžoch. Nájdu sa však také aj očné tiene či farba na líčka. Na odlíčenie sú nutné špecializované prípravky.

Strobing – je vlastne technika, pomocou ktorej dosiahnete jas a prirodzený lesk pleti. Nikdy sa nepoužíva na celú tvár, ale pracuje sa s tými časťami, na ktorých sa prirodzene odráža svetlo – teda nos, stred čela, oblasť nad lícnymi kosťami aj špička brady. Niekedy sa nanáša aj do vnútorných očných kútikov. Na trhu sú momentálne konkrétne strobing prípravky a emulzie, ktoré líčenie ešte zefektívnia.

Mattifying – v preklade znamená zmatňujúci a presne o to aj ide. Lesk a jas, ktorý niekomu pripomína skôr upotenú olejnatú pokožku, možno eliminovať pomocou gélov či krémov so zmatňujúcim efektom. Vyrovnajú tón pleti, zjednotia ju a vytvoria efekt matného vzhľadu.

Cushion – pôvodne znamená vankúšik, ale v beauty svete ide o prípravok s hubkou, ktorý pochádza z Južnej Kórey. Áno, odtiaľ do Európy prišli aj BB a CC krémy. Hubka je napustená mejkapom a funguje ako skvelý krycí produkt na líčenie pleti. Výhodou je, že na pleť nanáša len patričné množstvo prípravku, zjednocuje a dobre kryje, no zároveň hydratuje.

Farba na líčka v cushion verzii Lancôme Cushion...
Rúž Gloss Volupté od Yves Saint Laurent –...
+8Očný tieň z paletky Tenant od Urban Decay,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #líčenie #pleť #slovník #ženský magazín MiA

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...