Takto vám vydrží make-up aj pri 30 stupňových horúčavách

Ups, zotrel sa mi make-up. Poznáme! Pri horúčavách nad 30 stupňov sa tomu vôbec netreba čudovať. Tu sú tipy, ako ho udržať na tvári aj pri vysokých teplotách.

27.07.2017 11:00
líčenie, štetec, make-up, líčka Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Doobeda sa ešte pekne drží… Tekutý make-up zahladil všetky nedostatky na tvári, očné tiene pokryli bezchybne viečka a oči pôsobia veľké a sexi, maskara ich zväčšila na jednotku s hviezdičkou. Vyzeráme ako modelky. No už o pár hodín to je celkom inak. Fľakatá tvár, čudné stopy po očných tieňoch, rozmazaná špirála, hrčky v riasach. Zdá sa, že vysoké teploty sa s make-upom vôbec nekamarátia. Tu sú tri vynikajúce triky, ktoré zaberú.

Správny podklad pod make-up

Na vlhkosť nezabúdajte ani počas horúcich mesiacov – každopádne, ľahké hydratačné séra sú lepším základom ako mastné či olejové krémy. Dôležité je nechať ich na pleti pôsobiť (asi 4 minúty), až potom naniesť make-up. V opačnom prípade sa make-up nespojí dobre s pokožkou – a šmuhy sú raz-dva na svete, len čo sa trochu spotíme.

Podklad s ľahkým faktorom

Namiesto ťažkých make-upov by sme počas horúčav mali radšej vsadiť na krémy s ochranným faktorom. Odtieň je síce „ľahší“, ale prirodzené opálenie „presvitá“, a tým pádom vyzeráme oveľa prirodzenejšie. Kto chce zakryť nedostatky na tvári a preto radšej siahne po klasickom make-upe, mal by uprednostniť produkty bez silikónov. Tie totiž môžu spôsobiť skutočnú akumuláciu tepla, čo by viedlo k zvýšenému poteniu.

Potrebujete labutienku

V lete viac, ako kedykoľvek inokedy. Keď nanášate make-up prstami, nespojí sa tak dobre s pokožkou – a to býva práve pri vysokých horúčavách kameňom úrazu. Použite radšej trochu navlhčenú labutienku, naneste ňou make-up rovnomerne na tvár. Na záver použite ešte trochu sypkého púdru.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #horúčava #silikón #púder #potenie #make-up #fľaky #labutienka

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...