Päť prípravkov, bez ktorých sa letná dovolenka nezaobíde!

Leto sa bez kozmetiky nezaobíde. Ak sa chystáte na dovolenku, určite riešite, čo si so sebou pribaliť.

21.07.2017 17:00
slnko, leto, pláž, dovolenka, slnečník,... Foto:
Bez opaľovacieho prípravku v lete nikam nevyrážajte.
debata

Problémom už dávno nemusí byť veľkosť jednotlivých flakónov, túb či iných obalov – jednotliví výrobcovia prichádzajú rok čo rok na trh s vreckovými a dovolenkovými baleniami, ktoré sú miniatúrami pôvodných produktov. Otázka, čo si so sebou vziať, je však stále pre mnoho z nás nezodpovedaná. Čítajte, my ju zodpovieme.

5 produktov, ktoré v lete musíte mať!

Opaľovací prípravok

Pena, gél, olej či krém – na konzistencii nezáleží, na množstve a výške faktoru však áno. Ideálne je k moru voliť vysoký ochranný faktor – minimálne 30 je nutnosťou, tvár si pýta 50+. A, samozrejme, pravidelnú a častú aplikáciu. Pripomínať, že počas poludnia a v blízkych hodinách sa priamemu slnku treba vyhýbať, azda nemusíme.

Telové mlieko

Koža je dehydrovaná a podpisuje sa na nej slnko, voda, alebo striedanie teplôt na voľnom priestranstve a v klimatizovaných interiéroch. Zaslúži si preto poriadnu hydratáciu. V lete je dobré voliť mlieko či krém, ktorý je zároveň vhodný na použitie po opaľovaní. Vítané sú chladivé účinky a príjemná ľahká vôňa. Niektorí odborníci stále odporúčajú mať po ruke dva výrobky – jeden „after-sun“ krém a jedno telové mlieko alebo olej. Vraj pokožke pomôžu obe.

Hydratačný krém

Tvár musí byť v lete obzvlášť hydratovaná a zásobovaná živinami a vodou. Popri správnom pitnom režime k tomu pomôže aj vhodný krém. Namiesto sér a následného použitia krému v lete stačí použiť iba krém. Vyberajte však taký, ktorý pokožku zásobuje vodou a dokáže ju v nej udržiavať. Na noc môžete používať hutnejší a mastnejší krém. Ale to len v prípade, ak nemáte problémy s mastnou pokožkou.

Čistiaci gél alebo krém

Pokožku treba zbavovať nečistôt, ktoré upchávajú póry a spôsobujú tvorbu komedónov či akné. Určite neodchádzajte na dovolenku bez vhodného čistiaceho prípravku na pokožku. Ideálne je umyť tvár jemným penivým prípravkom večer aj ráno. Pokožka sa totiž aj počas noci potí a „zanáša“.

Deodorant

Vôňa je v lete dôležitá. Nemusíte nosiť ťažké parfumy, ale aróma čistoty, o ktorú sa postarajú deodoranty, respektíve anti-perspiranty, je želaná a žiadaná. Na trhu sú prípravky, ktoré sľubujú ochranu proti poteniu až na 72 hodín. Budeme však úprimní, radšej sa dvakrát denne osprchujte a prevoňajte podpazušie, prípadne aj pokožku tela viackrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Telo #starostlivosť #kozmetika #prípravok #pokožka #tvár

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...