Vyberte si letnú vôňu správne + 6 tipov na voňavé flakóniky

Aj leto by malo byť voňavé. Výber parfumu či toaletnej vody by ste však mali prispôsobiť počasiu, horúčave a novým podmienkam. A tiež by ste mali vedieť, že voňavý svet je plný zaujímavých tajomstiev.

21.07.2017 12:00
jar - vôňa - voňavky s jarnými kvetinami Foto:
Pri výbere vône na leto by ste mali zvažovať. A nechať sa viesť pocitmi.
debata

Ktorý parfum vybrať na leto zo zásoby?

Aj vy máte doma hneď niekoľko flakónikov a fľaštičiek s voňavým obsahom? Striedate ich pravidelne alebo si ich vyberáte na jednotlivé príležitosti a niektoré necháte ležať ľadom aj pár mesiacov? V lete si môžete spraviť malý test, ktorý sa vám hodí najviac. V kúpeľni odstreknite trochu z každej nádobky a zatvorte dvere. Keď sa vrátite po pár minútach, sústreďte sa na to, akú vôňu ste zacítili ako prvú. Je najintenzívnejšia a tak si ju môžete odložiť na jeseň. Takto môžete pokračovať a vyselektovať najjemnejší svieži produkt.

Vrstvenie vôní

Naša každodenná kozmetická starostlivosť už dávno nie je len o jednej vôni. Pokiaľ nepoužívate neparfumovanú kozmetiku, na pokožku vrstvíte vlastne jeden obal vône za druhým – sprchovacia emulzia, telové mlieko či krém, vonný olej, šampón, krém na ruky – to všetko má svoju vôňu. Aby sa nestalo, že sa pobijú s vaším parfumom, kombinujte to, čo ladí. Nešliapnete vedľa, ak skombinujete parfum a kozmetiku s rovnakým základom. Ak ho tvorí v prípade obľúbeného parfumu citrusová vôňa, siahnite po citrusoch aj pri výbere ošetrujúcej kozmetiky. Ak je základ drevitý, mala by byť drevitá i ostatná kozmetika.

Správne zvolený parfum spraví náladu

Ste unavená a máte pocit, že potrebujete nabiť energiou? Siahnite po citrusových vôňach alebo ľahších kvetinových tónoch. Dokážu nabiť energiou, prinesú dobrú náladu a energiu. Pozor však na to, aby ste nevyberali príliš intenzívne kvetinové nóty – príliš omamujúce môžu pôsobiť na unavenú myseľ kontraproduktívne. V takom prípade voľte radšej citrusy. Orientálne vône zase dokážu upokojiť a zbavia stresu. Voňavá hmla s nádychom vanilky, santalového dreva, ale aj rôznych korenín je správnou voľbou, keď chcete vypnúť a relaxovať. Radia sa sem i takzvané gurmánske vône – na čele s kakaom a čokoládou.

Armani Sky di Gioia.
Miu Miu L´eau Bleue.
+3Hermés Eau de Mandarine Ambreé.

Tipy magazínu MiA na leto

  1. Armani Sky di Gioia – hoci ide o parfum, jeho mix ruže stolistej, hrušky, liči či pivónie a čiernych ríbezlí je ako stvorený na letný večer.
  2. Hermés Eau de Mandarine Ambreé – kolínska voda s výraznými tónmi mandarínky, ktoré sa spoja s múčenkou a ambrou.
  3. L`Occitane Terre de Lumière – napriek parfumovanej verzii ide o slnečný a letný produkt s tónmi mandle, bergamotu a levandule.
  4. Esteé Lauder – Bronze Goddess – vôňa kokosu je synonymom dovolenky a leta. A presne na toto obdobie sa aj najviac hodí.
  5. CK ONE Summer 2017 – limetka, uhorka, šafran aj citrón robia z tejto vône jednu z najsviežejších toaletných vôd sezóny.
  6. Miu Miu's L’eau Bleue – hoci je parfumovaná, táto zmes je jemná a ľahká, s tónmi konvalinky, kvetinovými a trávovými nótami. Predáva sa exkluzívne v sieti Marionnaud.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vôňa #výber #parfum #edícia #ženský magazín MiA

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...