Ľadvinky sú späť! Taštičky okolo pása sú opäť hitom. Aj za stovky eur

Veľký návrat na výslnie oslavujú vo Francúzsku malé kabelky, ktoré sa pripínajú okolo pása či na bokoch a pre ktoré sa už dávnejšie zaužíval názov ľadvinky.

11.07.2017 12:00
Ľadvinky sú opäť v kurze Foto:
Ľadvinky sú opäť v kurze. Luxusné značky ich ponúkajú aj za niekoľko stoviek eur. Model na snímke značky Moschino.
debata

Nevyhnutný módny doplnok 90. ​​rokov si obľúbila súčasná mládež vyhľadávajúca takzvanú vintage módu. Návrat tohto trendu využívajú luxusné módne značky, ktoré aj vďaka ľadvinkám hlásia rast tržieb z predaja drobnej galantérie, napísal francúzsky denník Le Figaro.

Ľadvinky sa v rôznych formách na módnych prehliadkach či u niektorých celebrít objavujú už niekoľko rokov, veľkú obľubu u zákazníkov ale v mekke módy zaznamenávajú zhruba rok. Nosia ich predovšetkým parížski študenti. „Je to prekvapenie tohtoročného leta,“ píše Le Figaro.

Parížska mládež si potrpí hlavne na značkové modely, vidieť sa v uliciach dajú ľadvinky značiek Gucci, Burberry, Lacoste, Armani či Calvin Klein. Mladých milovníkov znovuobjavených vreciek na opasku neodradí ani vyššia cena, ktorá sa pohybuje od 50 eur, ale môže sa vyšplhať až na desaťnásobok, napríklad u značky Burberry.

„Túto sezónu sa predaj zvýšil doslova raketovo,“ potvrdil predavač v parížskej nákupnej galérii Lafayette. Najčastejšími zákazníkmi sú mladí ľudia od 16 do zhruba 30 rokov. Podľa niektorých predajcov je za narastajúcou popularitou ľadviniek predovšetkým ich praktickosť. V rovnakom duchu sa totiž vracajú do módy aj pánske príručné kabelky.

Kreatívny riaditeľ parížskej agentúry Nelly Rodi Laurent Le Mouël sa domnieva, že návrat módnych trendov 90. rokov je súčasťou prirodzeného kolobehu. Každých 25 rokov – s každou novou generáciou – sa móda vracia.

„Mladí chcú byť rebelmi, šokovať, ísť proti názorom rodičov. Deväťdesiate roky ich priťahujú popovým výzorom, je to návrat k móde ulice,“ uviedol Le Mouël, ktorý si dobre pamätá toto obdobie takzvanej antimódy, kedy sa okrem ľadviniek nosili napríklad aj „látkové tenisky“ a obrovské nohavice s náprsenkou na traky.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #návrat #Kabelka #doplnok #ľadvinka

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...