12 najkrajších šiat z kolekcií haute couture: Nechajte sa očariť!

Minulotýždňový maratón prehliadok haute couture priniesol plejádu očarujúcich kreácií. My sme vybrali 12 najzaujímavejších.

10.07.2017 11:45
debata

V rámci prezentácie jednotlivých módnych domov sa dostalo k slovu takmer všetko – dokonalé strihy, precízna ručná práca, tie najjemnejšie a najluxusnejšie materiály. O jednotlivých kolekciách si môžete prečítať viac tu, zároveň si pozrite s nami výber toho najkrajšieho z parížskych ateliérov.

Elie Saab

Zamat, zlato, tyl a čipka - klasické... Foto: Reuters, CHARLES PLATIAU
Elie Saab Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Zamat, zlato, tyl a čipka - klasické ingrediencie libanonského dizajnéra Elieho Saaba nesklamali. Jedným z najkrajších modelov boli šaty netradičnej dennej dĺžky, v ktorých sa snúbili jednotlivé prvky saabovskej estetiky a zároveň pôsobili veľmi nežne a dievčensky.

Giambattista Valli

Modelka v kreácii Giambattista Valli Haute... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Giambattista Valli Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Modelka v kreácii Giambattista Valli Haute Couture predvádza očarujúcu romantickú verziu večerných šiat z toho najjemnejšieho materiálu. Nežná ružová farba umocňuje dojem nežnej víly, aranžovaná látka na ramenách evokujúca kvetinový detail ešte pridáva na tomto dojme.

Ulyana Sergenko

Dokonalá elegancia s dotykom starých čias, keď... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Ulyana Sergeenko Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Dokonalá elegancia s dotykom starých čias, keď ženy boli dámami za každých okolností. Ruská tvorkyňa Ulyana Sergenko nesklamala a stavila opäť na estetiku rokov minulých. Inšpirácia 30-tymi a 40-tymi rokmi minulého storočia sa pretavila so nádherne strihaných a precízne zošívaných kreácií.

Armani Privé

Dizajnér Giorgio Armani je majstrom ženskej... Foto: Reuters, CHARLES PLATIAU
Armani Privé - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Dizajnér Giorgio Armani je majstrom ženskej elegancie. Jeho modely z kolekcie Armani Privé sú za každých oklností veľmi ženské a dbajú na dokonalú siluetu. Model ružovej kreácie ozdobený asymetrickým ramienkom ozdobeným ručne našívanými detailmi korálikov a farebných plieškov vyzeral očarujúco.

Chanel

Svadobný model z kolekcie Chanel zvykne vyrážať... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Chanel Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Svadobný model z kolekcie Chanel zvykne vyrážať dych zakaždým. A nebolo to inak ani tentoraz. Snehobiely model ozdobený stovkami ručne našívaných kvetín vytvorených z peria a hodvábu na trojuholníkovom strihu šiat s nadýchanou sukňou. Takáto nevesta by určite vzala dych každému.

Iris van Herpen

Dizajnérka Iris van Herpen už roky... Foto: Reuters, CHARLES PLATIAU
Iris van Herpen Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Dizajnérka Iris van Herpen už roky experimentuje s materiálmi a technológiami a nesklamala ani tentoraz. Laserom strihané kreácie či ručne zošívané a našívané modely imitujúce grafické geometrické prvky a línie uspokoja najmä extravagantnejšie osobnosti.

Valentino

Podľa odborníkov jedna z najlepších kolekcií... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Valentino Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Podľa odborníkov jedna z najlepších kolekcií týždňa módy haute couture. Valentino servíroval minimalizmus v dokonalých strihoch a spracovaniach, aby potom pridal aj kreácie z jemnej čipky, v ktorých sa miešali vzory, ale aj materiály a ktoré vznikali hodiny a hodiny ručne, ako akési módne puzzle.

Ralph & Russo

Ralph & Russo Haute Couture - dvojica... Foto: Reuters
Ralph & Russo Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Ralph & Russo Haute Couture - dvojica dizajnérov sa za posledné roky zaradila medzi miláčikov Hollywoodu a niet sa čo diviť. Sexepíl, elegancia, nežnosť aj dokonalé vypracovanie - to všetko bolo prítomné aj v najnovšej couture kolekcii. Model priehľadných šiat s rukávmi prechádzajúcimi do vlečky a zdobený precíznou krištáľovou výšivkou bude úchvatný na červenom koberci bez debaty.

Viktor & Rolf

Viktor & Rolf Haute Couture - dvojica... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Viktor & Rolf Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Viktor & Rolf Haute Couture - dvojica holandských dizajnérov nikdy nepatrila do nudnej skupiny tvorcov, ktorí sa neustále točia okolo jednej idey. Ich nová kolekcia couture spracovala páperový materiál, pádakovinu a klasické vetrovky. Samozrejme, veľmi originálnym spôsobom.

Christian Dior

Hoci prehliadka Christian Dior Haute Couture... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Christian Dior Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Hoci prehliadka Christian Dior Haute Couture bola plná predovšetkým dennej módy, našlo sa v nej množstvo kabátov, sák či nohavíc, nechýbali ani večerné modely. Jeden z nich - nádherná večerná toaleta v antracitovej sivej, v ktorej modelka plávala na móle ako víla.

Fendi

Modelka v kreácii Fendi Haute Couture -... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Fendi Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Modelka v kreácii Fendi Haute Couture - kolekcia bola oslavou kvetinového motívu, pričom však kvety aranžované a našívané na šatách boli z tých najjemnejších kožušín, ktoré na pohľad pripomínali skôr zamat. Išlo o zložitý proces spracovania kožušiny, pričom následne sa z nej vystrihovali drobné kúsky ako okvetné lístky či lupene a listy a našívali sa po jednom na šaty.

Schiaparelli

Modelka v kreácii Schiaparelli Haute Couture -... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Schiaparelli Haute Couture - najkrajšie šaty týždňa módy haute couture Modelka v kreácii Schiaparelli Haute Couture - hra vzorov a farieb, materiálová jemnosť v kontraste s použitím netradičných materiálov a látok. Kolekcia Schiparelli priniesla zaujímavé vizuálne momenty, pričom nechýbali detaily typické pre tento slávny módny ateliér, ale zároveň išlo o veľmi nositeľné kúsky.
Modelka v kreácii Giambattista Valli Haute...
Ralph & Russo Haute Couture - dvojica...
+9Dizajnérka Iris van Herpen už roky...
Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture...
Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture...
+52Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Armani Privé #Chanel #haute couture #kreácia #Christian Dior #jeseň-zima 2017

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...