Toto si vaše vlasy pýtajú po dovolenke. A zaslúžia si!

Chlórová a slaná voda a UV žiarenie ničia naše vlasy. Výsledkom sú rozštiepené končeky, suché vlasy a zlepence. Vyhnete sa im s týmito tipmi.

07.07.2017 14:30
kúpele, relax, žena, bazén, kúpanie, plávanie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Podstrihnúť končeky

Veľa slanej vody, slnka a vetra ničia predovšetkým vlasové končeky. Ak sú rozštiepené, najčastejšie pomôžu už len nožničky. Odporúčajú to aj kaderníci, aby sa zabránilo ďalšiemu poškodeniu. Na vlasoch sa to hneď odzrkadlí, budú pôsobiť udržiavane a zdravo.

Osviežiť farbu

Pramene vlasov pôsobia v lete krehkejšie a vyblednutejšie. Kaderníci preto radia farbu po dovolenke „osviežiť“. Správnou farbou totiž dosiahneme, že vlasy budú vyzerať opäť hladko.

Neutralizovať žltkastý odtieň

UV žiarenie spôsobí, že blond vlasy dostanú ľahký zlatý nádych. V tomto prípade pomáhajú popolové tóny. Ale pozor, vlasy potom často pôsobia tmavšie, keďže zlatý pigment odráža svetlo. Popolové vlasy ho absorbujú, čo je dôvod, že sa zdajú tmavšie – v skutočnosti však nie sú.

Špeciálny tip

Niektorí kaderníci ponúkajú vo svojich salónoch pre obzvlášť poškodené vlasy intenzívnu starostlivosť. Účinné sú kúry, ktoré vlasy neutralizujú a špeciálne vyživujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #slnko #pigment #svetlo #chlór #UV žiarenie #slaná voda

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...