Slnko aj voda dajú vlasom zabrať. Ako im pomôcť + 5 tipov k tomu

Letné počasie udrelo v plnej sile už pred pár dňami. S ním prichádza zvýšené potenie, ale tiež kúpanie, ktoré našu pleť a vlasy zaťažuje chlórom, soľou či rôznymi minerálmi prítomnými v umelých jazerách.

26.06.2017 15:00
Ako sa starať o vlasy a účes na dovolenke? Foto:
Ako sa starať o vlasy a účes počas leta? Poradíme.
debata

Mnoho žien to dobre pozná – práve v prázdninovom období sa kvalita ich vlasov výrazne zhorší. Sú suché, ťažšie sa rozčesávajú, krepovatejú. Poškodené zvyknú byť aj končeky, farba sa vymýva a mení svoju intenzitu vplyvom častého prísunu slnka a vody.

To všetko sa nedá celkom eliminovať, ak si leto chceme užiť do sýtosti a poriadne zrelaxovať. Existujú však spôsoby a tiež kozmetickí pomocníci, ktorí pomôcť aspoň ako tak dokážu.

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, že vlasom neškodí číra voda. Dokonca im môže pomôcť. Pred kúpaním si hlavu vždy namočte – zabránite tak tomu, aby vaše vlasy prijímali chemické látky z bazénovej vody. Absorbcia mokrého vlasu je znížená v porovnaní s tým, ktorý do bazéna vstupuje suchý.

Ideálne sú ochranné spreje – rovnako ako máme prípravky na kožu, na trhu sú už aj také, ktoré dokážu chrániť vlasy. Či už v prípade farebnosti, hydratácie alebo kvality ako takej. Tú najväčšiu službu však vlasom spraví pravidelná starostlivosť, ktorej súčasťou je umývanie vhodnými šampónmi a používanie správnych kondicionérov či masiek.

Aj tie mastnejšie typy čelia v lete vysúšaniu vlasu. Je dobré dodať kaderiam hydratáciu a ochranné zložky. Hľadajte produkty, ktoré obsahujú keratín, prípadne sa v nich nachádzajú výťažky z potravín s obsahom mastných kyselín. Skvelé je avokádo, mandľa, ale aj kokosový olej či napríklad vitamín C alebo E.

Hoci ponuka prípravkov je v slovenských obchodoch bohatá, neváhajte sa poobzerať aj po šampónoch či prípravkoch, ktoré sú dostupné za hranicami. Vďaka online obchodom ich poľahky dostanete priamo domov. Vybrali sme päť produktov z oboch kategórií, ktoré majú skvelé odporúčania aj od zahraničných odborníkov na starostlivosť o vlasy.

Intenzívna kúra bez umývania Garnier Fructis...
Vyživujúci šampón L´Oreál Professionnel Serie...
+2Šampón CHI Argan Oil Shampoo

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Shampoo – šampón obsahuje kaviárový extrakt, vitamín c a tzv. cytokíny. Pomáha vlasy udržať jemné, hladké a zároveň zdravé. Neobsahuje ftaláty ani sulfáty a parabény.

L'Oreál Professionnel Serie Expert Lipidium Absolu Repair je vyživujúci šampón pre veľmi poškodené vlasy. Pomáha zaceľovať vlasové vlákna, dodáva im lesk, silu a vitalitu, zamedzuje lámaniu.

Intenzívna kúra bez umývania Garnier Fructis Oil Repair Intense je určený pre vlasy suché a neskrotné. Obsahuje bambucké maslo a tri vyživujúce oleje. Vlasy sú poddajnejšie, hebkejšie.

Kondicionér Moroccanoil Moisture Repair Conditioner obsahuje keratín aj spomenuté mastné kyseliny, pomôže vlasom, ktoré sú zničené, suché a s poškodenou farbou. Má skvelú vôňu.

Šampón CHI Argan Oil Shampoo obsahuje kombináciu exotických olejov, ktoré čistia a omladzujú suché, poškodené vlasy, obnovujú vlhkosť. S posilňujúcimi bielkovinami pomáhajú ku zdravým a lesklým vlasom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #kondicionér #opatera #šampón #hydratácia #suché

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...