Trio pomocníkov pre pokožku v lete! Nemali by chýbať

Horúce počasie a slnko pýtajú pre pleť upravenú starostlivosť. Nebavme sa teraz o krémom s ochranným faktorom - ten by mal byť samozrejmosťou. Ale na čo tiež nezabúdať?

25.06.2017 08:00
móda na leto - ako sa zbaliť na dovolenku Foto:
Ako sa v lete postarať o pleť? Nemali by ste to podceniť.
debata

Sérum

Ideálne sú obnovujúce séra, ktoré pokožke dodávajú hydratáciu, výživné látky, chránia ju pred starnutím a tiež prejavmi prílišného slnenia. Odborníci radia prípravky s obsahom vitamínu C, ktorý pokožke nielen pomôže k bunkovej výmene, ale podieľa sa aj na procesoch anti-ageingových – teda bojuje proti starnutiu, prehlbovaniu jemných vrások či vzniku pigmentových škvŕn.

Vyživujúce čistiace emulzie

Pokožka si pýta čistenie aj v horúcom počasí a dokonca aj vtedy, ak ju vôbec nelíčite. Začervenanie, upchaté póry, zvyškové výlučky potu – to všetko by ste mohli eliminovať vhodným čistiacim gélom, emulziou či krémom. Hľadajte také, ktoré pleť nevysušujú, ale jemne čistia a zároveň osviežujú a hydratujú.

Hydratačná starostlivosť

Po pobyte na slnku (ktorý, samozrejme, prebiehal s ochranným faktorom) by ste nemali zabúdať na výdatnú dávku hydratácie prostredníctvom ošetrujúceho krému. Ideálne je aplikovať si nočný krém či masku na noc, ktorá pleť vypne, dodá jej potrebnú vodu a opäť obmedzí starnúce procesy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #krása #pokožka #Pomocník #trio

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...