Dokonalá pleť si pýta pomocníkov. Ako zvládnuť jej nedostatky?

Profesionáli dobre vedia, že pleť si zaslúži patričnú starostlivosť. Aj nedokonalosti sa dajú ľahko zamaskovať. Skvelou pomocou sú rôzne korekčné paletky.

24.06.2017 08:00
líčenie, štetec, make-up, líčka Foto:
V lete pomôže nedokonalosti skryť aj správny korektor.
debata

Na prvý pohľad môžu pôsobiť až bizarne. Levanduľová či pepermintová farba na tvári? Nebojte sa, každá z nich má svoju funkciu. Pri začervenanej koži pomôže práve zelenkavý korektor, pri nažltlej pokožke sa zase uplatnia fialovkasté tóny, ktoré farebnosť vyladia.

zväčšiť Korekčná paletka Infallible Total... Foto: archív značky
Korekčná paletka Infallible Total Cover od L´Oreál Paris. Korekčná paletka Infallible Total CoverConcealer od L'Oreál Paris.

Súčasťou korektorov sú aj tóny telové či napríklad marhuľové a lososové. Ich funkciou je maskovať zašednuté a unavené miesta – najčastejšie kruhy pod očami, ale napríklad tiež zašednutú pokožku ako takú.

Pri korigovaní tónu pleti a maskovaní jej nedokonalostí by ste nikdy nemali zabúdať ani na klasickú vrstvu základného korektoru, ktorým dovtedajšie úsilie zjednotíte. Platí to následne aj pre líčenie – či už v podobe krycieho krému alebo púdra.

Vzhľadom na to, že už je v plnom prúde leto by ste však mali množstvo a hrúbku nanášaných prípravkov obmedziť. Pokožka si žiada dýchať. Skvelou pomocou môžu byť tzv. cushiony – vankúšiky napustené krycím krémom, ktoré ho nanášajú vo veľmi jemnej vrstve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #pleť #zjednotenie #korekcia #korigovanie

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...