Ako chrániť zdravie a krásu vlasov počas letnej páľavy

Slnečné žiarenie vplýva nielen na pokožku, ale aj na vlasy. Hrozí im strata lesku, vysúšanie a poškodenie spôsobené UV žiarením. Vieme, čo s tým spraviť.

14.06.2017 11:00
vlasy, pláž, leto. kozmetika Foto:
Vlasy, ktoré uschnú prirodzene majú úplne iný lesk ako fúkané.
debata (1)

Čiapky pri dlhom pobyte

Tak ako si chránite pokožku ochrannými krémami s vysokým UV faktorom, tak siahnite pri celodennom pobyte na silnom slnku, napríklad na pláži, po čiapke s UV filtrom. Takýto módny doplnok zabraňuje prenikaniu škodlivého žiarenia na vlasy. Zdanlivá maličkosť môže vlasom pomôcť. Je to vhodná investícia najmä v prímorských letoviskách.

Zvýšte umývanie

Plávanie v bazéne predstavuje pre vlasy veľmi nepríjemnú záležitosť. Chlór s nimi nemá zľutovanie. Plávacia čiapka v tomto prípade nie je alternatíva. Jediné, čo môžete urobiť je, premyť vlasy bežnou, menej chemicky upravenou vodou, čo najrýchlejšie po opustení bazéna. Výborné je namočiť vlasy čistou vodou aj pred tým, ako začnete s plávaním v bazéne. Po navlhčení totiž vlasový folikul už absorbuje menej chémie. Večer je vhodné ošetriť vlas vyživujúcimi olejmi.

Doprajte im dovolenku

Sušiče vlasov a žehličky poškodzujú vlasy aj v zime. V lete sú na ne kladené ešte vyššie nároky a tak je fajn dať im počas pár mesiacov v roku oddych od vymožeností techniky. Vlasy, ktoré uschnú prirodzene majú úplne iný lesk ako fúkané. Prestanú sa lámať a končeky štiepiť. Príjemný letný vzduch ich vysuší prirodzene a ony zregenerujú. Dajte im vydýchnuť.

Posilnite ich z vnútra

Hovorí sa o tom stále, ale máloktorá žena sa snaží o svoje vlasy starať aj vnútorne. V praxi to znamená, že silnejšie, krajšie a odolnejšie vlasy získate, ak budete mať stravu bohatú na bielkoviny, železo a vitamíny C, B a E. Veľmi dôležitým letným prvkom je zinok. Ten zaručuje pekný lesk aj zdravie. Okrem doplnkov výživy ho v prirodzenej forme nájdete v strukovinách, obilninách, sušenom ovocí a morských plodoch. Počas leta nimi určite nepohrdnite.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #starostlivosť o vlasy #slnečné žiarenie #vlasová kozmetika

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...