Recept na krásu od slávnej modelky? Takto to robí Christy Turlington

K päťdesiatke je už bližšie ako ďalej, ale stále patrí medzi najpríťažlivejšie modelky. Potvrdila to aj v kampani módneho domu Valentino. Ako to krásna Christy Turlington robí?

13.06.2017 07:00
debata
Topmodelka Christy Turlington. Foto: Biotherm
Topmodelka Christy Turlington. Topmodelka Christy Turlington.

Rodáčka z Kalifornie, ktorá kedysi patrila do skupiny supermodeliek a jej tvár sa objavovala v každom dôležitom magazíne či na móle známeho dizajnéra, sa už roky venuje joge a zdravému životnému štýlu. Nielen tie však stoja za tým, že 48-ročná Turlington vyzerá tak senzačne.

„Som šťastná, že mám dobré gény a moja pokožka je v slušnej kondícii, ale vždy som sa starala o to, aby som si odlíčila tvár. Umyť ju a dobre vyčistiť,“ uviedla pre britskú verziu magazínu Vogue modelka a filantropka.

Základom v jej starostlivosti sa stala hydratácia. „Žijem v New Yorku, kde je v zime skutočne chladno a v lete zase strašne horúco. K tomu si prirátate časté lietanie a je jasné, že moja pokožka je skôr medzi suchými typmi. Hydratácia je teda základ,“ vysvetlila. Pri samotnom cestovaní, zväčša práve lietadlom, vraj vždy znásobuje dávku hydratačného krému. Do lietadla si nikdy nedáva mejkap.

Keď sa už táto očarujúca žena nalíči, používa najmä rozjasňujúci korektor, ale tiež jemnú priehľadnú bázu, ktorá pleť vypne a opticky zjemní vrásky. „Vždy túžim vyzerať, akoby som nemala takmer žiaden mejkap, hoci ho na tvári mám,“ komentovala pre Vogue modelka.

Ak vyráža na akciu, kde bude videná, zvykne pridať k nahému základu farebný odtieň na perách, očnú linku a, samozrejme, maskaru. Všetko však vo veľmi striedmej forme. „Menej je viac. Keď som bola mladšia, nosila som zbytočne veľa líčidiel. Ale ak máte dobrú pokožku, chcete ju ukázať. Myšlienka niečo zakrývať vrstvami mejkapu nemá zmysel,“ uzavrela kráska.

Turlington tiež zdôraznila, že nepodstupuje často rozličné skrášľujúce zákroky ani sedenia u kozmetičky. „Skôr sa snažím dobre jesť a veľa cvičiť. To je pre pokožku základ,“ komentovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....