Prichádza obdobie, ktoré vlasom dá zabrať. Ako mu čeliť?

Kúpacia sezóna sa pomaly ale isto začína. Prvé kúpaliská otvorili svoje brány, zohriatou vodou už lákajú aj jazerá. Na čo si však dať pozor?

30.05.2017 09:00
kúpele, relax, žena, bazén, kúpanie, plávanie,... Foto:
Kúpanie je síce príjemná aktivita, ale vlasom dá zabrať.
debata

Samozrejme, na bezpečnosť v prvom rade. Ale potom prichádza na rad aj starostlivosť o pokožku a vlasy. Najmä voda v bazénoch, ale aj morská voda sa dokážu na nich podpísať nie práve želaným spôsobom. K tomu sa tiež pridáva striedanie studeného a horúceho vzduchu v rámci prechodu z klimatizovaných miestností do exteriéru. A nezabúdajte ani na to, že horúčava nefunguje na jednotku v spojení s niektorými stylingovými produktami. Tiež môže uškodiť.

Leto by sa malo niesť v znamení ochrany vlasov a určite by ste nemali podceňovať používanie vhodných prípravkov. Na trhu sú rozličné ochranné séra, či spreje, dôležité sú aj šampóny alebo kondicionéry – v prípade farbených vlasov je dobré vyberať také, ktoré zároveň chránia odtieň vo vlasoch.

Dobrým trikom je pred každým kúpaním aj po ňom vlasy oplachnúť obyčajnou vodou. Pred kúpaním pomáha navlhčenie vlasov k tomu, aby absorbovali do seba menej chlóru, po ňom ho zase omyje.

V prípade horúceho počasia by sa určite mala stať súčasťou kúpeľňovej výbavy maska na vlasy – ideálne je nanášať ju aspoň raz týždenne, lepšie aj dvakrát. Voľte takú, ktorá vlasy zbytočne nezaťažuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vlasy #ochrana #horúčava #chlór #kúpanie

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...