Toto s vašou tvárou spraví alkohol! Ako sa vyhnúť následkom?

Letné večery so sebou prinášajú príjemnú atmosféru a tiež náladu na pohárik či dva. Niekde sa pridá ďalší. Viete však, čo môže priniesť popíjanie alkoholu vášmu vzhľadu.

29.05.2017 17:09
alkohol, opica, opitosť Foto:
Popíjanie alkoholu nerobí najlepšie služby pokožky.
debata (1)

Britský Daily Mail upozorňuje, že ak jeden večer strávite popíjaním alkoholu, výsledok sa určite odrazí aj na vašej tvári. Zaručené je nasledovné:

  • zavodnená tvár
  • podliate oči
  • podráždená pokožka
  • akné
  • opuchnutosť

Dôvodom je, že alkohol robí v tele poriadnu šarapatu. Telo je jeho príjmom dehydrované, čo sa paradoxne prejavuje práve na tom, že tvár opuchne a vyzerá unavene a podráždene. Alkohol tiež spôsobuje v ženskom tele hormonálne výkyvy, čo sa podpisuje najčastejšie na akné a objavení nečakaných vyrážok.

Nejedna dáma má po prehýrenej noci aj krvou podliate oči. Dôvodom je zápal a podráždenie, ktoré nápoje s obsahom alkoholu vyvolali v tele. Po prepitej noci je veľmi často pleť aj začervenaná a dokonca u niektorých dám má sklon k tvorbe rosacey.

Ak sa podobným následkom chcete vyhnúť, ideálne riešenie je jasné – nepiť alkohol. Ak sa však už predsa len na niečo podobné chystáte, rovnako by ste mali na to pripraviť pokožku. Odborníci odporúčajú veľa tekutín pred samotným „záťahom“. Pomôžu tiež niektoré kozmetické prípravky. Ideálne sú výživné či energizačné gély a séra, prípadne masky. Aplikovať ich môžete pred cestou do večerného mesta a následne aj hneď ráno.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #alkohol #Telo #pleť #pokožka #pôvab

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...