Základná predpríprava ženskej pokožky na letné slnenie!

Nepodceňujte správnu zdravotnú prípravu vašej pokožky na opaľovanie. Pár týždňov starostlivosti pred letnou dovolenkou sa vám vráti v podobe zdravej, peknej a opálenej pokožky.

26.05.2017 09:30
leto, pláž, slnečná ochrana Foto:
Pokožku je potrebné hydratovať v dvoch úrovniach.
debata

Píling

Celotelový píling pred letom si doprajte zhruba mesiac pred dovolenkou. Ideálne v rozmedzí trikrát do týždňa. Nielenže tým odstránite starú pokožku, ale aktivujete tvorbu novej vrstvy. Prebudíte ju k aktivite, bude vitálna a omnoho lepšie znesie následné poškodenia slnením.

Pokožku hydratujte

Hydratácia je veľmi dôležitá nielen v čase aktívneho slnenia, ale aj pred ním. Dokáže totiž pokožku spevniť, napnúť a do kanonády UV žiarenia následne vstupuje dostatočne silná. Nič sa nespáli a nepoškodí rýchlejšie, ako koža bez dostatočnej zásoby vody. Pokožku je potrebné hydratovať v dvoch úrovniach. Tou prvou je dostatok tekutín. Aspoň dva litre v teplom počasí by mali byť štandardom. K tomu si pridajte aj telové mlieka a krémy s vyššou mierou hydratácie ako používate napríklad v zime. Následne uvidíte, že pokožka viac hnedne, ako keď ste takúto kúru neabsolvovali.

Zvýšte príjem karoténov a vitamínu E

Sú typy ľudí, ktorí sa opália pekne dohneda a tí, ktorých opečie vždy dočervena. Nie je v tom len pigmentácia pokožky, ale aj dostatok betakaroténu. Toho po zime nemá nikto príliš veľa v zásobe a preto ho treba doplniť pomocou stravy, niekedy pomôžu aj vitamínové doplnky. Betakarotén totiž chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením a vitamín E zasa pomáha predchádzať patogénnym zmenám, ktoré môžu nastať pri pôsobení UV žiarenia.. S dostatok betakaroténu chytíte krásny odtieň hnedej a nie škodlivo červenú. Najviac tejto látky obsahuje mrkva, sladké zemiaky, tekvica, špenát, brokolica, kapusta, hrášok, paradajky a melón. Na vitamín E sú bohaté mandle, slnečnicové semienka a orechy všeobecne.

Vystavujte sa slnku postupne

Vyššie uvedené rady vám pomôžu mať zdravú pokožku pripravenú na záťaž. No napriek tomu je potrebné dodržať aj zásady správneho opaľovania. To znamená krátke intervaly a dostatok opaľovacieho krému. Ten je potrebné naniesť aspoň 20 minút pred slnením, teda nie až keď sa zložíte na pláži. Vždy sa na dovolenku pripravujte len prirodzením slnením, predpríprava v soláriu sa neodporúča, kombinácia prirodzeného a umelého slnka spôsobí koži viac poškodení ako úžitku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #pokožka #betakarotén #slnenie

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...