Päť kúskov šatníka, ktoré musíte mať. Zdvihnú vám sebavedomie!

Obliekať by sme sa mali pre dobrý pocit, ale zároveň pomocou odevu vyvolať určitý dojem. Nikto nechce pôsobiť zakríknuto, unavene či nudne.

25.05.2017 07:00
debata

Správne volené šaty či doplnky však dokážu presný opak – dodajú nám istotu, sebavedomie a často aj výrazný sexepíl. Platí to pre určité farby, či napríklad strihy, ale platí aj pre konkrétne súčasti šatníka. Čo by v ňom teda nemalo chýbať?

Tubová sukňa

Hoci v kurze sú často kruhové či áčkové modely, práve úzka tubová sukňa je ideálna na vykreslenie kriviek, optické zoštíhlenie a sexi náboj v pracovnej garderóbe. Nebojte sa jednoliatych modelov, ale na zahodenie nie sú ani vzory. Ak ste vysoká, môžete experimentovať aj s trojštvrťovou dĺžkou. Inak siahajte po klasike siahajúcej po kolená.

Úzka tubová sukňa je elegantná a opticky... Foto: archív značky
Úzka tubová sukňa je elegantná a opticky vylepší siluetu. Úzka tubová sukňa je elegantná a opticky vylepší siluetu. Model na snímke Cotton Edits.

Malé čierne

Koktejlové šaty nepochybne patria do výbavy modernej ženy, ktorá nesedí každý večer doma a nevarí len večeru pre manžela a deti. Obliecť si raz za čas model sexi koktejlovej kreácie, ktorá je elegantná a noblesná, oceníte asi každá. Okrem tradičnej čiernej môžete siahať po flitrovaných dezénoch, jemnom lesku a odleskoch v materiáloch ako je satén či zamat.

Malé čierne, alebo ak chcete koktejlové šaty sú... Foto: archív značky
Malé čierne, alebo ak chcete koktejlové šaty Malé čierne, alebo ak chcete koktejlové šaty sú nutnosťou v dámskom šatníku. Model Bonmarché.

Sako/blejzer

V dámskom šatníku vždy sako evokovalo pracovnú garderóbu. A pracujúca žena bola silná a emancipovaná žena. Vy môžete siahnuť aj po kúskoch, ktoré sú uvoľnenejšie. Kombinovať ich napríklad s džínsami či mini-dĺžkami sukní alebo šiat. Nebojte sa byť sviežejšia a vyberajte si žiarivé farby alebo potlače.

So sakom nemusí byť nuda - stavte na vzory a... Foto: archív značky
So sakom nemusí byť nuda - stavte na vzory a potlače. Model H&M. So sakom nemusí byť nuda - stavte na vzory a potlače. Model H&M.

Výrazné lodičky

Určite by ste mali mať doma jeden pár čiernych lodičiek na podpätku. A okrem neho? Ešte jeden v žiarivej farbe či s netradičnou potlačou. Tie si totiž všimne každý. Pohľad okolia na vaše nohy je vám nepríjemný? Ale choďte! Podpätky predĺžia siluetu a dodajú jej sexi dojem.

Lodičky, ktoré pritiahnu pozornosť, na tie by... Foto: archív značky
Lodičky, ktoré pritiahnu pozornosť, na tie by ste nemali zabúdať Lodičky, ktoré pritiahnu pozornosť, na tie by ste nemali zabúdať - model na snímke La Martina.

Slnečné okuliare

Výbava, ktorá sa neviaže len na obdobie leta – správne okuliare dokážu zázraky. Žene pridajú na tajomnosti, ale aj na svetáckom dojme. Dokážu krásne doplniť tvár a zdôrazniť črty, na ktorých si zakladáte. Len treba správne vyberať.

Nezabúdajte na výrazné slnečné okuliare. Model... Foto: archív značky
Nezabúdajte na výrazné slnečné okuliare. Model na snímke Dorothy Perkins. Nezabúdajte na výrazné slnečné okuliare. Model na snímke Dorothy Perkins.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #sebavedomie #šatník

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...