Jeseň zo známou značkou pre masy je pestrá: Nechýba káro ani kvety!

Možno práve vyrážate za nákupmi kúskov oblečenia na leto, ale väčšina značiek už má hotové kolekcie na sezónu chladnejšej časti roka. Výnimkou nie je ani F&F. Na predstavení kolekcie jeseň-zima 2017 sme sa zúčastnili aj osobne.

24.05.2017 07:00
Modelka v šatách s florálnym motívom z kolekcie... Foto:
Modelka v šatách s florálnym motívom z kolekcie F&F. Vedľa nej jeden zo svetrov s pestrou výšivkou.
debata (1)

Centrum Londýna, ktorý je domovom módnej značky v posledných rokoch čoraz populárnejšej aj v slovenských končinách, sa stalo miestom na prezentáciu novej kolekcie. V minulých rokoch zástupcovia firmy investovali do módnych prehliadok, tentoraz však stavili na klasickú show-roomovú prezentáciu. Pre lepšiu predstavu ich však podporila aj prítomnosť modelky, ktorá si jednotlivé kusy obliekala a absolvovala malý photo-shooting priamo pred novinármi zo štyroch krajín.

Nežná florálne motívy na blúzkach a topoch...
Modelka v šatách s florálnym motívom z kolekcie...
+12Zima sa nezaobíde ani bez teplých vetroviek a...

Odpoveď na otázku, aká vlastne bude kolekcia na jeseň a zimu, je jednoznačná a zároveň v sebe obsahuje veľa možností. Pestrá. Samozrejme, klasika určená pre masovú klientelu, ktorá nechce príliš experimentovať s farbami či strihmi, nechýbala ani tentoraz. Najmä pánska časť línie je trošku ochudobnená o zaujímavé detaily či hravosť s nimi. Pánov – aj tých konzervatívnych slovenských – určite uspokojí tlmená paleta farieb ako je sivá, hnedá, čierna, tmavomodrá či olivová a vínová. Súčasťou kolekcie sú kabáty a bomberové bundy, ale aj košeľové bundy či saká rovného strihu.

Zaujímavejšia však nepochybne bude móda dámska. Už na prvý pohľad zaujala svojou dekoratívnosťou – detailmi, ktoré vo všeobecnosti ženská klientela oceňuje a má rada. Najmä florálne motívy sa pretavili do ženských blúzok a topov či šiat, ktoré na prvý pohľad evokovali letné podnebie. V jesennom šatníku sú však tlmenejšie, v dramatickejších farebných kombináciách a nosia sa napríklad aj ako súčasť nohavíc.

Kárované dezény nemôžu v jesennej kolekcii... Foto: Daniel Gardiner for F&F
Kárované dezény nemôžu v jesennej kolekcii F&F chýbať. Kárované dezény nemôžu v jesennej kolekcii F&F chýbať. Modelka predvádza jeden z kľúčových kúskov jesennej kolekcie - kostým s trojštvrťovými širšími nohavicami.

Čo sa týka spomenutých florálnych motívov – niekde išlo o potlač, inde zase prekvapivo komplikovanú výšivku a detaily zdobenia sa objavili aj na doplnkoch či svetroch. Najmä vyšívané teplé pleteniny v čiernej či svetlosivej farebnosti zaujali na prvý pohľad a vrhli sa ne aj prítomní novinári či štylisti, ktorí si ich túžili odskúšať.

Rovnaký úspech mali aj oversized bundy s kožušinovou podšívkou strihané na spôsob motorkárskych bundičiek. K nim sa potom pridávali užšie džínsy, ale aj nohavice trojštvrťovej dĺžky či voľné tunikové šaty, ktoré sa kombinujú najčastejšie s kabátmi rovných a áčkových strihov, ale znesú aj „drsnejšie“ bundové formy.

Vo farebnici najviac asi zaujali odtiene sýtej žltej s nádychom šafránu, ktorá krásne kontrastuje so sivými pleteninami. Nechýbala ani sýta červená, alebo tóny temnej modrej na zamatových šatách v duchu 60-tych rokov – jeden z najsexi kúskov kolekcie. Ďalší, ktorý zaujal mňa osobne, bol dámsky kostým so širšími trojštvrťovými nohavicami. Voľný strih a károvaný vzor akoby evokoval spomienku na 80-te toky. Ale trochu modernejšie a sviežejšie.

Pestré florálne motívy sa objavili aj na... Foto: Daniel Gardiner
untitled 303 of kolekcia F&F - jeseň-zima 2017 Pestré florálne motívy sa objavili aj na pleteninách.

Káro vo všeobecnosti má svoje miesto v novej kolekcii značky F&F, ale rovnako tak nemožno opomenúť ani materiály – medzi nimi denim, úplety, čipka a priehľadné látky či zmesové materiály s dezénom velúru a zamatu.

Osobne mi v novej kolekcii trochu chýbala združujúca nosná myšlienka – po minulé roky sa značka F&F snažila vytvoriť kolekciu v jednom tóne a pod nosnou inšpiráciou, čo sa jej aj celkom darilo. Tentoraz sa plejáda jednotlivých kúskov mohla zdať miestami rozbitá.

Je však len otázka, či to bude zákazník vnímať ako negatívum alebo pozitívum. Opäť sa vrátim k slovku pestrá. Taká skrátka kolekcia bola. A tí, čo majú radi striedanie štýlov a hravé experimenty, sa určite potešia.

Cestu redaktora do Londýna hradila značka F&F.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #premiéra #uvedenie #káro #kolekcia #F&F #kvetinové vzory a potlače #pestrosť #jeseň-zima 2017

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...