Rýchle SOS pre vlasy! Ktorý problém je ten váš?

Len žiadnu paniku! Niektoré problémy vyriešite celkom ľahko. Skúste aspoň prvý krok.

22.05.2017 15:00
vlasy, problém Foto:
Rýchlo sa vám mastia vlasy?
debata (1)

Rozštiepené končeky

Vymeňte hrebeň – investujte do kvalitnej kefy, ktorá je šetrná k vlasom. Nečešte mokré mlasy. Končeky po umytí ošetrite argánovým, olivovým či kokosovým olejom. Vymeňte šampón, je možné, že používate priveľmi agresívny pre váš typ vlasov.

Lesk sa stratil

Skúste do stravy zaradiť viac orechov, ovsených vločiek, syru, semiačok, rýb – potraviny, ktoré sú bohaté na „dobré“ tuky a predovšetkým na zinok, selén a železo.

Rýchlo sa mastiace vlasy

Používajte len jemný šampón, ktorý nie je agresívny k pokožke. Mal by obsahovať výťažky z byliniek ako harmanček alebo prasličku, ktoré pozitívne regulujú mazotvorbu na vlasovej pokožke.

Keď padajú

Nielen v období tehotenstva či menopauzy začnú vlasy padať. Deje sa to aj v napätých obdobiach stresu, kedy sa začnú vlasy viac mastiť či vypadávať. Zmena či užívanie liekov môžu tento problém zhoršiť. A svoju rolu zohráva aj strava, ak výrazne zmeníte jedálniček, obmedzíte príjem niektorých látok, vlasy môžu začaťT padať. Pokojnejší režim a strava bohatá na vitamíny je prvým krokom. Ak sa stav ani po niekoľkých týždňoch nezlepší, je treba navštíviť lekára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #končeky

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...