Pokožka na tele si pýta jemnú masáž s pílingom. Odmení sa!

S pílingom si zvyčajne spájame ošetrenie tváre. Ale určite viete, že v ponuke kozmetických značiek sú už roky aj telové pílingy. Majú svoj zmysel.

19.05.2017 07:00
pleť, kozmetika, krém, píling Foto:
Ošetrovať pokožku pílingom jej prospieva nielen na tvári, ale aj na tele.
debata

Jemné zrniečka pomáhajú masírovaním odstraňovať odumreté bunky suchej pokožky na tele. Zároveň aktivizujú proces tvorby nových, často vylepšujú elasticitu pleti a pomáhajú jej k väčšiemu jasu.

Aj preto sa rozhodne oplatí dopriaľ pokožke tela pílingové ošetrenie aspoň raz za čas. Odborníci sa zhodujú na tom, že pre pokožku platí radšej jemnejšie a hustejšie ako naopak. Voľte teda prípravky, ktorých gélová alebo mliečna konzistencia obsahuje veľmi jemné pílingové čiastočky. Telo si ošetrujte menšími krúživými pohybmi a viac času strávte napríklad na miestach, ktoré majú kožu drsnejšiu – teda lakte či kolená.

Po pílingovaní je dobré telo dôkladne opláchnuť a ošetriť hydratačným, ochranným telovým mliekom alebo krémom. Niekomu bude vyhovovať aj olej. Ak máte suchšiu pokožku, hľadajte v ponuke už samotné pílingy s olejovými časticami.

Medzi osvedčené prísady telových pílingov patria výťažky z Mŕtveho mora či liečivých rastlín.

4 x telový píling

1. Výťažky z listov pelargónie obsahuje telový píling Aesop Geranium Leaf Body Scrub, ktorý má gélovú konzistenciu. Pokožku jemne ošetrí, odstráni odumreté bunky a zanechá na nej jemný pocit.

2. Zjemňujúci a vyhladzujúci telový píling s výťažkami koriandra, aloe vera a harmančeka od značky Kiehl's patrí medzi kultové produkty tejto prírodnej kozmetiky.

3. Skrášľujúci telový píling pre suchú pokožku Garnier Oil Beauty Scrubs je nabitý výťažkami olejov z mandle, makadámie či ruže a argánovým olejom. Pokožku čistí a zároveň ošetruje a hydratuje.

4. Jemný telový píling Shiseido Refining Body Exfoliator, ktorý aplikáciou podporuje mikrocirkuláciu v pokožke. Odstraňuje odumreté bunky a pokožku ošetruje a zjemňuje.

Telový píling Aesop Geranium Leaf Body Scrub.
Telový píling s výťažkami koriandra, aloe vera...
+1Skrášľujúci telový píling pre suchú pokožku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #starostlivosť #pokožka #píling

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....