Unavená pleť? Pomôžte jej 3-krát po domácky, 3-krát odborne

Môže mať hladkú pokožku bez drobných nedokonalostí, ale ak je celkový dojem zašednutý a strhaný, výsledok nepoteší. Unavená pokožka nepristane nikomu.

15.05.2017 09:00
uhorky, obklad na oči, unavené oči Foto:
Absolútnou bombou pre unavené oči sú plátky uhorky.
debata

Popri správnej starostlivosti a životospráve môžete pleti pomôcť aj domácimi maskami či pílingami, prípadne na nej otestovať „zázračné“ prípravky, ktoré by jej mali navrátiť život a energiu. S magazínom MiA sme pre vás vybrali tri alternatívy z oboch skupín – nech je teda unavená pleť minulosťou.

3 x po domácky

Banánovo-medová bomba – obsahuje vitamín A, ktorý pleti dodá jemnejší vzhľad, zlepší jej elasticitu a rozjasní ju. Med má zase antioxidačné účinky, ktoré pokožka ocení. Zmiešajte polovicu banána s dvoma lyžičkami medu a jemnými krúživými pohybmi vmasírujte do pokožky. Nechajte pôsobiť 10 – 15 minút, opláchnite vlažnou vodou.

Uhorková klasika – na opuchnuté oči fungujú aj po sto rokoch. Dôvod, prečo plátky uhoriek prospievajú unaveným a opuchnutým očiam, je vysoký obsah vody (a tým hydratačného prvku) v tejto skrášľujúcej zelenine, ale tiež vitamínov, ktoré uvoľnia opuch a dodajú pokožke jas.

Čajový zázrak – zelený čaj je plný antioxidantov a má výrazné účinky na zlepšenie kondície tela aj pokožky. Stačí si urobiť silný výluh zeleného čaju (použiť 2 vrecúška). Následne vatovým tampónom naniesť tento výluh na tvár a nechať pôsobiť 10 – 15 minút. Opláchnuť vlažnou vodou, pleť bude vyzerať zrelaxovane a jemnejšie.

Bojovníci s unavenou tvárou

  1. Je to najpredávanejší korektor a rozjasňovač na svete. A nie nadarmo. Produkt Touche Eclat z dielne značky Yves Saint Laurent funguje na maskovanie nedokonalostí pokožky, zmierňuje znaky únavy aj tmavé kruhy.
  2. Obnovujúci olej La Mer Renewal Oil dokáže pleť zhydratovať, vypne ju a dodá jej jas. Pokožku chráni a udrží ju hydratovanú aj v klimatizovaných miestnostiach. Stačí ho máličko (odporúča sa 5 kvapiek), nezanecháva mastný film, pleť ho dokonale vpije.
  3. Prvá pomoc proti únave sú rozličné séra. Lenže problematická pleť ich toleruje horšie ako pokožka normálna. Pre ženy s mastnejšou či problémovou pokožkou je určené sérum Clinique Anti-blemish Line Correcting Serum. Neobsahuje olejovú formulu, pokožku vypne, ale nezaťaží ju.
Sérum Clinique Anti-blemish Line Correcting Serum.
Korektor Touche Eclat z dielne značky Yves...
Obnovujúci olej La Mer Renewal Oil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #kozmetika #pleť #maska #pokožka #produkt #jas #domáca #ženský magazín MiA

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...