Ste si istá, že používate správny šampón pre váš typ vlasov?

Vlasy sú korunou ženskej krásy. Ak nevyzerajú zdravo a pestovane, pohľad do zrkadla veru nepoteší.

15.05.2017 07:00
vlasy, pláž, leto. kozmetika Foto:
Aké výťažky potrebujú vaše vlasy?
debata

Jemné vlasy

Šampóny so silikómni sú nepriateľom číslo jeden pre jemné vlasy. Rovnako ako vlasové prípravky s prímesami olejov, ktoré sa postarajú o to, že jemné vlasy budú okamžite po umytí pôsobiť spľasnuto. Vhodné sú šampóny s výťažkami z bambusu, ktoré vlasy pisilnia a dodajú im istý objem.

Rýchlo sa mastiace vlasy

Produkciu mazu dodážu pozitívne ovplyvniť bylinky obsiahnuté v šampónoch ako šalvia, harmanček či žihľava. Takisto výťažky z citrusov dokážu pozitívne osviežiť rýchlo sa mastiacu pokožku vlasov. Na takýto typ vlasov však výrazne vplývajú aj stres, klíma či nesprávna strava – mastia sa ešte viac.

Suché vlasy

Základom šampónov by mali byť hydratačné látky, ktoré treba do vlasov dodávať. Výťažky z aloe či z kokosu sú vhodnou voľbou. Takisto prípravky s obsahom výživných olejov sú v takomto prípade žiaduce, zábaly s kokosovým olejom raz týždenne sú pri takýchto vlasoch dobrou pomocou.

Farbené vlasy

Žiadajú si prípravky, ktoré obsahujú látky na ochranu farby aj regeneráciu vlasov. Šampóny špeciálne určené na vlasy po farbení posilňujú vlasové vlákno a takisto zabezpečia, že farba si dlhšie udrží svoj pôvodný tón. Pri takýchto vlasoch sa žiada používať špaciálne masky na regeneráciu, ktoré na vlasy aplikujte aspoň raz týždenne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #šampón

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...