Nosíte tú správnu veľkosť? Dôvod, prečo bolia nohy, prekvapuje...

Aj vy máte pocit, že žiadne topánky, ktoré ste si za posledné roky kúpili, neboli pre vás pohodlné. Možno poznáme dôvod.

10.05.2017 12:00
Lodičky na vysokom podpätku Foto:
Nosíte tú správnu veľkosť topánok?
debata

Respektíve, poznajú ho vedci, ktorých citoval magazín Wall Street Journal. Skupina odborníkov z britskej College of Podiatry urobila prieskum na vzorke 2000 dospelých osôb a na jeho základe zistila, že veľká časť tejto skupiny nosí topánky nesprávnej veľkosti. Je to až polovica britských žien, ktoré si denne obúvajú lodičky či inú obuv nevhodnej veľkosti – čo sa, samozrejme, odráža aj v ich pocite komfortu, respektíve diskomfortu.

Dôvodom, prečo mnoho z nás robí túto chybu, je fakt, že si neuvedomujeme vývoj chodidla. Nohy rastú a zväčšujú sa ešte aj v dospelosti a často by sme mali nosiť o polčísla či dokonca číslo väčšiu topánku, než na akú sme boli zvyknutí pred pár rokmi. Samozrejme, nejde o nekonečný proces, ale veľkosť nôh (do šírky aj dĺžky) sa istý čas nášho života (aj toho dospelého) mení.

Mnoho žien radšej trpí, než by začalo uvažovať nad tým, že si kúpia o polčísla väčšiu obuv. Nie je to však rozumné rozhodnutie. Topánky, ktoré nesadnú dobre na nohu, dokážu totiž spôsobiť množstvo zdravotných problémov. Popri otlakoch a kurích okách to môžu byť aj permanentné deformácie prstov či malých kĺbikov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #obuv #výskum #veľkosť #topánka #správne

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....