Chyby pri fénovaní vlasov, ktoré zrejme robíte aj vy

Túžite po zdravých vlasoch? Tak nezabúdajte na ochranné prípravky a takisto si nechajte záležať na výbere kefy.

05.05.2017 13:00
fénovanie Foto:
Fénovať vlasy by ste mali opatrne a najmä si doprajte čas.
debata

V snahe ušetriť čas nastavíte teplotu fénu na maximum a vlasy sa snažíte vyfénovať za rekordne krátky čas. A práve to im škodí. Správne by ste mali najskôr vlasy na chvíľu zabaliť do uteráka, aby odsal prebytočnú vlhkosť, následne ich fénujte studeným vzduchom, až kým nevyschnú.

„Vlasy si fénujem len krátko, nepotrebuem žiadnu ochranu pre teplým vzduchom.“ Aj vy používate túto výhovororku? Pritom, ak použijete prípravok na ochranu vlasov pred poškodením teplým vzduchom, nebudú sa končeky štiepiť a celkovo budú valsy vyzerať zdravšie aj po fénovaní. Ak si vlasy fénujete často, bez takéhoto prípravku sa nezaobídete.

Aj na kefe, pomocou ktorej vlasy fénujete, záleží. Aby ste vlasom dopriali väčší objem, použite kvalitnú guľatú kefu a postupne fénujte jednotlivé pramene vlasov. Veľkosť guľatej kefy by mala korešpondovať s dĺžkou vašich vlasov – čím dlhšie, tým väčšiu kefu zvoľte.

Hoci sa snažíte, aby vaše vlasy mali po fénovaní nejaký objem, po pár minútach sú spľasnuté a vôbec nevyzerajú sviežo. Zrejme ste použili zle vlasové prípravky alebo väčšie množstvo, než potrebujete. Najskôr na vlasy nasprejujte ochranu pred horúcim vzduchom, chvíľu vyčkajte, tužidlo aplikujte až potom a nie na celú dĺžku vlasov, len ku korienkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #styling #fénovanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...