Najčastejšie chyby pri úprave obočia: Vyhnite sa týmto pohromám!

Upravené obočie je nepochybne súčasťou dokonalého líčenia a úpravy tváre. Mnohé dámy akoby na to zabúdali. Alebo robia kroky, ktorými si veľmi nepomôžu.

27.04.2017 11:00
Úpravu obočia by ste nemali podceňovať. Foto:
Úpravu obočia by ste nemali podceňovať.
debata

Podľa odborníčok, ktoré cituje britský portál Daily Mail, ženy zvyknú pri úprave obočia opakovať chyby, ktoré ich stoja cenné body pri celkovom zovňajšku. Najčastejšie sa objavuje nasledovné.

Prirodzenosť

Tá by mala byť pri úprave obočia základom. Platí pri nej, že obočie by sme nemali zbytočne pretrhávať. Má byť upravené, ani nie prehnane husté, no určite nie vyformované do tenučkej čiarky.

Tvar a poloha

Každá žena má obočie umiestnené na tvári trošku inak. Oblúk môže byť výraznejší, alebo menej výrazný – tvarovanie obočia je síce rozumné, ale odborníci sa zhodujú, že by ste nemali ísť proti prirodzenému oblúku či tvaru, ktorý vám nadelila do vienka genetika. Mnoho žien robí tú chybu, že sa túži podobať na nejakú známu ženu a vytvarovať si obočie podľa nej. Ale ak máte napríklad okrúhlu tvár, nikdy nebude na vás vyzerať rovnako dobre také obočie, aké nosí napríklad Angelina Jolie, ktorá má výrazné rysy a lícne kosti.

Priveľa trhania

Najmä z hornej časti obočia zvyknú ženy odstraňovať jednotlivé chĺpky. To je podľa Ursuly Cervellone, ktorú Daily Mail cituje, veľká chyba. Pomocou týchto vláskov sa totiž obočie tvaruje a upravuje už s hrebienkom, kefkou či tužkou na obočie.

Tetovanie

Hoci dnes už to zďaleka nie je taký trend ako kedysi, stále sa nájde dosť žien, ktoré túžia po permanentnom mejkape obočia. Je to chyba, pretože naša tvár sa mení aj vekom. Odborníci radia obočie jemne upravovať každé dva až tri roky. Oblúk by ste mali posúvať jemne vyššie a obočie predlžovať viac do strán.

Výrazné obočie

Hoci trend posledných rokov velil návrat prirodzene hustého obočia, niektoré ženy mu dodávali na dramatickosti aj pridaním farebnej ceruzky či maskary na obočie. Pozor, ak si líčite celú tvár, pridávate šminky či rúže, obočie ponechajte čo najprirodzenejšie. Inak budete pôsobiť ako umelá bábika.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #chyba #odborník #úprava #obočie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...