Taška ako z Ikea, akurát za 2000 eur? Slávne značky prekvapujú!

Pulty obchodov po celom svete sú zavalené lacnými napodobeninami značkových výrobkov.

24.04.2017 07:00
debata
Modelka na prehliadke Balenciaga s kolekciou... Foto: SHUTTERSTOCK
Balenciaga Modelka na prehliadke Balenciaga s kolekciou Jar-Leto 2017. S taškou, ktorá nápadne pripomína nákupné modely z Ikey či tržnice.

Prípad luxusnej tašky módneho domu Balenciaga je ale príkladom práve opačnej cesty. Pri zbežnom pohľade ju môžete ľahko zameniť s lacnými modrými taškami, ktoré si môžete za pár korún odniesť z obchodného domu Ikea kdekoľvek na svete.

Tá z domu Balenciaga vás vyjde na 2145 dolárov (zhruba 2000 eur). Nejde pochopiteľne o priamu kópiu. Materiálom je koža, nie plast, a chýba aj logo Ikey. Obchodný dom je ale potešený.

„Sme hlboko polichotení, že sa cestovný vak Balenciagy podobá známej a trvanlivej taške Ikea za 99 centov. Jej všestrannosť je neporaziteľná,“ oznámila švédska firma vo vyhlásení pre časopis Tenn Vogue.

Dom Balenciaga nie je jediný, ktorý sa inšpiroval v lacnom tovaru. Napríklad firma Chanel vyrobila tašku v tvare podobajúcom sa kocke lega alebo detskej škatuľky na obedy. Stojí však 6900 dolárov (6430 eur) a objavili sa s ňou celebrity ako Kim Kardashian, Rihanna alebo Rita Ora.

Alebo tričko Gucci v kolekcii obchodného domu Harvey Nichols, ktoré síce vyzerá ako z lacného obchodu, ale pýtajú si zaň 260 dolárov (6500 Sk).

„Áno, je to téma, o ktorej sa v značkových domoch hovorí, aj keď všetci vedia, že je to smiešne. Ide im len o to urobiť z toho značkovú vec,“ povedala Amber Graafland z redakcie britského denníka Daily Mirror.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Balenciaga #luxus #cena #taška #napodobenina

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...