Ibištek krvavý – zabudnutý nápoj krásnych a vitálnych žien

V snahe zachovať si zdravie a krásu je občas fajn presedlať z moderných kozmetických prípravkov na staré, overené a prírodné recepty. Jedným z nich ibištek, ktorého čaj ozdravuje vnútro a okrášľuje zovňajšok.

23.04.2017 17:00
ibištek, ovocný čaj, Foto:
Ak chcete účinok čaju z ibišteka vylepšiť, oslaďte si ho medom.
debata

Poklad trópov

Ak zavítate do Egypta, alebo ďalších afrických krajín, určite uvidíte mužov aj ženy, ale aj turistov, ktorí sa večer aj počas horúcich dní občerstvujú rubínovo – červeným nápojom. Je to výluh z ibišteka krvavého. Vynikajúco hydratuje, prináša osvieženie a piť sa dá teplý aj studený.

Antioxidanty a antokyány

Obe zložky výrazne podporujú boj proti voľným radikálom. Ibištek obsahuje dokonca viac antioxidantov ako súčasne populárny čaj matcha. Zaujímavé sú však práve antokyány, ktoré pôsobia podporne na kardiovaskulárny systém a proti rakovine. Výrazne zlepšujú zrak, znižujú pôsobenie stresu a majú protizápalové účinky. Radosť dať si dúšok.

Parádny na vlasy

Spravte si pol litra čaju, do ktorého dáte tak štyri až päť lyžičiek sušeného kvetu. Nechajte lúhovať, až kým čaj úplne nevychladne. Následne preceďte kvety a zmyte si týmto čajom vlasy. Pôsobí veľmi spoľahlivo na ich rast aj lesk. Zároveň je považovaný za prvý šampón proti lupinám. Miznú vďaka nemu skutočne po pár kúrach.

Lepšie trávenie

Čaj z ibišteka zaberá na častý ženský problém – nafúknuté brucho po jedle. Stačí malý pohárik vlažného čaju a budete sa usmievať. Jeho zvýšená konzumácia môže spôsobovať laxatívne účinky, takže sa hodí aj pri zápche. Okrem toho po ťažkom jedle napomáha znižovať cholesterol. Je výborný práve ako doplnok k jednotlivých chodom počas dňa.

Vypláchnite si ústa vodou

Ibištek krvavý si vás podmaní nielen plnou a kyslastou chuťou, ale aj krvavo červenou farbou. V kombinácii s kyselinami to môže negatívne ovplyvňovať sfarbenie vašej skloviny. Je na to však jednoduchých recept. Po dopití čaju si vypláchnite ústa, alebo dajte pár hltov čistej vody.

Dva v jednom

V Egypte vás privítajú čajom z ibišteka hojne osladeného cukrom. Bez neho má totiž trpkú až horkú chuť. Ak však chcete účinok čaju ešte vylepšiť, oslaďte si ho radšej medom. V jednom pohári si tak namixujete pozitíva červeného kvetu aj medu. Je to vynikajúci liek a životabudič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #trávenie #pleť #antioxidanty #vitalita #bylinkový čaj #ibištek

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...