Prestaňte sa pravidelne líčiť a tešte sa na pozitívne zmeny

Poďakuje sa vám nielen pokožka, ktorej takýto "detox" viditeľne pomôže.

24.04.2017 15:00
príťažlivá pleť Foto:
Vyskúšajte vydržať bez mejkapu.
debata

Už keď si doprajete dva dni v týždni bez líčenia, kedy pleť skutočne nezaťažíme ani mejkapom, ani púdrom, môžeme pozorovať viditeľné zmeny. Sponínané výrobky tottiž môžu póry na pokožke upchávať, prípadne vysušovať pokožku. To potom vedie k jej nedokonalostiam. Vznikajú vyrážky, v prípade suchej pokožky zasa jemné vrásky.

Ak sa teda rozhodneme dopriať koži na pár dní oddych, dostane možnosť skutočne zregenerovať. Pritom platí, že čím častejšie sa odhodláme vynechať mejkap z našej dennej rutiny, tým lepšie bude pokožka vyzerať.

Nielen koža bude z tohto kroku profitovať. Priemerné ranné líčenie trvá okolo 15 minút, čo je za týždeň už 105 minút, ktoré si môžete ušetriť na niečo iné – napríklad príjemné popíjanie rannej kávy a čítanie novín. Bez stresu!

A netreba zabudnúť ani na peniaze. Tekutý mejkap, púder, červeň na líčka prípadne korektor – to všetko stojí nemalé peniaze, ktoré môžete ušetriť. Iste, nejakú „pohotovostnú“ výbavu potrebuje každá žena, ale produkty sa nebudú míňať tak rýchlo, ak ich budete používať iba príležitostne.

A ešte jeden bonus! Pri každodennom líčení ho berieme ako nutnosť, ktorej sa nedá vyhnúť. Pred zrkadlom sme skôr „otrávené“, najmä vo chvíľach, keď sa nám výsledok nepozdáva a my musíme začať odznova. Ak však líčenie prestane byť každodennou povinnosťou, stane sa hra pred zrkadlom občasnou radosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mejkap #pokožka #púder

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...