Nedokonalá pleť? 3 rady od slávnej vizážistky, ako ju vylepšiť

„Nikto nemá dokonalú pokožku,“ prezradila nedávno pre magazín Glamour svetoznáma vizážistka Jillian Dempsey.

21.04.2017 07:00
akné, vyrážky Foto:
S vyrážkami vám pomôže korektor.
debata

Jej šikovné ruky sa podpísali pod vzhľad herečiek ako Kristen Stewart či Jennifer Lawrence a ona sama tvrdí, že základom jej práce vizážistky je starostlivosť o to, aby pleť vyzerala zdravo, bezchybne a žiarivo. Najčastejšie problematické detaily v podobe vyrážok či opuchov očí sa dajú odstrániť jednoduchými trikmi. Ako na to?

Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen Stewart Jillian Dempsey (vľavo) s herečkou Kristen Stewartovou.

1. Vyrážky – ak sa nejaké objavia, treba ich zamaskovať. Pomôže korektor. Pozor však na odtieň! Dempsey radí, aby ste volili len o pol tónu tmavšiu farbu, ako je vaša pokožka. Ak bude svetlejší, vyrážku zdôrazní. Hubkou korektor naneste na konkrétne miesto a jemne vklepaním rozotrite. Následne vatovou tyčinkou s púdrom ešte miesto prepudrujte a potom naneste klasickú kryciu bázu.

2. Jednotná pleť – samozrejme, pomôže k nej mejkap. Vyhnite sa však tomu, aby ste dávali silnú vrstvu. Bude to pôsobiť ťažko. Kryciu bázu známa vizážistka radí roztierať v tenučkej vrstve malými krúživými pohybmi všetkými smermi s dôrazom na T-zónu (teda čelo, nos a brada) a nechať pokožku dýchať.

3. Kruhy pod očami – únavu azda neevokuje nič viac. Tu je každá rada dobrá. Jillian Dempsey radí starý dobrý ľad. Vrecúško s ním zabaľte do tenkej látky a priložte si na päť minút na oči. Očné okolie následne preklepte jemným pohybom prstov a naneste rozjasňujúci korektor pod líniu vačkov, plocha sa tak opticky sploští. Dobrý trik je aj použiť matný očný tieň v sivom tóne na horné viečka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #únava #pleť #opuch #trik #Jillian Dempsey #vizážistska

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...