Čo sa stane s pleťou, ak sa večer neodlíčite?

Pár minút pred odchodom do postele vás nezabije! Odlíčením robíte koži veľkú službu.

12.04.2017 15:00
žena, pokožka, problém Foto:
Ako vyzerá vaša pleť potom, čo sa večer neodlíčite?
debata

Komu by sa to občas nepritrafilo? Po super večernom programe sa „dovalíte“ domov a zamierite do postele. Bez odlíčenia. A nasledujúci deň? Pre väčšinu žien je pohľad do zrkadla menej priaznivý. A to je len mierne povedané.

Ak sa čosi také stane raz za čas, ešte sa nič hrozné nedeje. Ak by sa však vaša večerná lenivosť stala pravidlom, pleť sa vám nepekne odvďačí.

Pokožka tváre počas spánku regeneruje rovnako, ako zvyšok tela. Ak na nej zanecháte mejkap, prirodzená ochranná vrstva na pokožke sa nedokáže vytvoriť. Tým vlastne škodíte sama sebe, pretože práve táto vrsta je dôležitá, aby pleť chránila pred voľnými radikálmi a teda pred predčasným starnutím.

A nielen to. Koža vyzerá na prvý pohľad nezdravo. Je to spôsobené aj tým, že sa na nej vytvárajú nedokonalosti, hoci spočiatku len maličké, ale tým pádom už nie je koža taká hladká a svetlo neodráža rovnomerne. Aj preto ten povädnutý pohľad…

Navyše, ak kožu neodlíčite, vytvoria sa na nej jemné šupinky, ktoré môžu upchať póry. Tie sa zanesú a to je predpoklad pre tvorbu vyrážok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #pokožka #odlíčenie

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...