Móda sa vráti do Trenčína: Známy veľtrh dá priestor značkám aj talentom

V druhej polovici septembra v Trenčíne po takmer desiatich rokoch ožije vychytený módny veľtrh Trenčín Mesto Módy.

04.04.2017 14:57
Daniela Lelkes a riaditeľka výstavy Jana... Foto: ,
Hlavná koordinátorka akcie Trenčín Mesto Módy (TMM) Daniela Lelkes (vľavo) a riaditeľka výstavy Jana Jankovičová.
debata (2)

Jeden z najznámejších veľtrhov v bývalom Československu nadviaže na svoju tradíciu a ponúkne širokej verejnosti výber z oblasti módy ponúkaný na domácom a českom trh. Návštevníci sa môžu v dňoch 22. a 23. septembra tešiť na prezentácie vychytených značiek, uznávaných módnych návrhárov, malovýrobcov i šikovných hand-made tvorcov.

S myšlienkou obnoviť veľtrh, ktorý svoju históriu písal od roku 1963 do roku 2008, keď zanikol, prišla podnikateľka Jana Jankovičová. „S myšlienkou znovuzrodiť veľtrh som sa pohrávala dlhšiu dobu, bola som s ním prepojená od detstva. Už ako školáčka som sa tešila na výstavu, kde sme s otvorenými ústami pozerali, čo všetko krásne sa u nás na Slovensku vyrába a čo všetko si budeme o rok môcť kúpiť v obchodoch. Teda pri veľkom šťastí, že nám to predavačka odloží pod pultom. To vzrušenie nemalo konca kraja. Neskôr som na TMM pôsobila ako modelka a v roku 1994 som už ako majiteľka modelingovej agentúry organizovala na TMM módne prehliadky,“ zaspomínala si Jankovičová.

K organizovaniu 45. ročníka veľtrhu ju okrem nostalgie viedlo i presvedčenie, že sa zmenil postoj Slovákov k domácim výrobkom. „Slováci sa vracajú k tradíciám. Po rokoch, keď o kúpe tovaru rozhodovala cena a náš trh bol zaplavený nie vždy kvalitnými výrobkami z Ázie, si ľudia začínajú všímať dôveryhodnosť značky a preferovať domácich výrobcov,“ uviedla podnikateľka.

zväčšiť Ambasádorka projektu Trenčín Mesto Módy-... Foto: SITA, Marko Erd
Ambasádorka projektu Trenčín Mesto Módy- herečka Karin Haydu. Ambasádorka projektu Trenčín Mesto Módy- herečka Karin Haydu.

„Na TMM budú môcť výrobcovia ukázať svoju jedinečnosť, aktívne prezentovať svoje výrobky, šíriť nové módne trendy, získať prehľad o konkurencii, nadviazať nové obchodné vzťahy, jednoducho uplatniť účinný spôsob biznisu – priamy kontakt človeka s človekom,“ vymenovala benefity veľtrhu Jankovičová.

Ambasádorkou projektu sa stala herečka Karin Haydu. „S veľkou vďakou a pokorou som prijala túto úlohu a som veľmi rada, pretože som patriot, mám rada Slovensko, mám rada slovenské výrobky, sama mám rada ručné práce, viem, čo stojí za tým vytvoriť nejaký kreatívny výrobok. Som pyšná na Slovákov, ktorí dokážu niečo vyrobiť a dokážu sa v týchto ťažkých časoch na slovenskom trhu presadiť," uviedla herečka a moderátorka, ktorá bude aj sprevádzať záverečným galavečerom akcie.

Počas neho udelia organizátori aj ocenenie Zlatá Fatima, pričom súťažiť sa bude v kategóriách najlepší výrobok roka, hand-made výrobca roka či top odevná firma roka. Porote, ktorá bude vyberať mladého dizajnéra roka, bude predsedať úspešný módny návrhár Boris Hanečka.

Organizátori pre návštevníkov pripravujú pestrý sprievodný program, v rámci ktorého nebudú chýbať módne prehliadky, svadobná výstava, workshopy, koncerty populárnych skupín či výstava historických ľudových krojov z jednotlivých slovenských regiónov spojená s ukážkami tradičných remesiel a prednáškami o histórii módy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #návrat #Karin Haydu #veľtrh #Jana Jankovičová #Trenčín Mesto Módy

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...