Trendy jari, ktoré treba poznať! Pruhy aj kvetiny a naše inšpirácie k nim

Jar sa ujala vlády a s ňou sa vracajú farby, žiarivé odlesky, viac radosti a dobrej nálady. Ako sa odrazí v šatníku? Trendy na rok 2017 sú výnimočne pestré.

04.04.2017 13:00
debata
Modelka v šatách z kolekcie Rodarte, ktorá... Foto: SITA/AP, Mary Altaffer
Modelka v kreácii Rodarte na jar a leto 2017. Modelka v šatách z kolekcie Rodarte, ktorá pracovala s výrazným kvetinovým motívom v celej kolekcii.

V pondelok sme vám priniesli prvú časť prehľadu jarných trendov so žiarivými farbami. Teraz ponúkame ďalšie dva výrazné trendy sezóny – reč je o vzoroch kvetín a prúžkov. Kde vznikla inšpirácia pre tieto motívy a ako ich kombinovať? Čítajte!

Modelka v kreácii od Jany Kuzmovej, ktorá...
Kabátik H&M Conscious Exclusive - info v...
+15Modelka v kreácii Proenza Schouler

Kvetinové orgie

Kabátik H&M Conscious Exclusive. Foto: archív značky
Kabátik H&M Conscious Exclusive - info v predaji Kabátik H&M Conscious Exclusive.
Fúziou pocty estetike osemdesiatych rokov a tradičnej kvetinovej estetike jari boli už na jeseň minulého roka mnohé odevné kolekcie na aktuálnu sezónu. Horúcim trendom, ktorý použili značky ako Balenciaga, Erdem či Dries van Noten, boli kvety od hlavy až po päty.

Farebná škála bola dramatickejšia – pastely striedajú kontrasty oranžovej s červenou a fuksiovou či fialovou. Často na tmavom podklade.

Kvetiny však nechýbajú ani v podobe detailov výšiviek alebo masívnych potlačí (opäť s nimi bodovala značka Gucci), alebo zdobia doplnkový tovar v podobe obuvi a kabeliek.

Pruhované

Blúzka Zara - 29,95 eura Foto: archív značky
Blúzka Zara - 29,95 eura Blúzka Zara - 29,95 eura
Ak vybrať dva najvýraznejšie motívy potlačí v aktuálnej sezóne, popri kvetinách sú to nepochybne prúžky. Zabudnite však na klasiku na spôsob námorníkov – tentoraz sa s pruhmi experimentuje. Umiestňujú sa vertikálne, horizontálne aj diagonálne či ako zaoblený motív. Často sa používajú netypické farebné kombinácie alebo rôzna hrúbka – čo sa následne pretavuje do zaujímavej vizuálnej podoby.

Značky ako Proenza Schouler, Givenchy alebo Delpozo ich použili v celej škále odevov – od hlavy až po päty. Taliansky dom Fendi servíroval kombináciu pruhov ako z nočnej košieľky a brokátovej kvetinovej potlače.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trendy #značky #prúžky #ženský magazín MiA #jar-leto 2017

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....