Jas pokožky áno, ale čo urobiť s mastnou pleťou? Ošetrujte ju!

Jas áno, ale lesklá, akoby mastná pleť? Povedzte jej nie. Nikto z nás netúži po tom, aby jeho pokožka pôsobila ako umastený stôl.

31.03.2017 13:00
mastná pleť, starostlivosť Foto:
Postarať sa o mastnú pokožku správnym spôsobom je dôležité.
debata (1)

Na mastnejšiu a zmiešanú pleť je dobré používať vhodné prípravky, ktorými dokážete pleť odmastiť, ale zároveň ju šetrne ošetríte. Nesiahajte po príliš agresívnych produktoch. Alkohol možno kedysi fungoval, ale pravdou je, že pokožka je citlivý orgán a v poslednom období pribúda stále viac žien, ktoré trápi popri mastnej a zmiešanej pleti aj fakt, že majú pleť veľmi senzitívnu, prípadne mastnú no dehydrovanú.

Rituál dennej opatery by mal, samozrejme, obsahovať čistiace prípravky. Ideálne je vyberať si špecifikované produkty na mastnejšiu pleť, ktoré obmedzujú tvorbu séba a lepšie čistia póry a zanesené miesta. Pri mastnejšej pleti je dobré pokožku dočistiť ešte tonizačným prípravkom. Opäť by ste mali vyberať tak, aby zloženie vyhovovalo vašej pleti. Vhodnejšie ako lotiony sú vody, ktoré pleť dočistia a vyrovnajú podiel olejov v pokožke.

Bez krému sa určite nezaobíde ani mastná pokožka. Na trhu sú však zmatňujúce prípravky a produkty, ktoré sú vyhovujúce pre zmiešanú pokožku. Dbajte na to, aby pleť zároveň hydratovali. Pokiaľ si nie ste istá typom pleti, nechajte si urobiť diagnostiku u odborníka. Pre zmiešanú pokožku sa hodia viac ľahké emulzie a gélové textúry. Pokožku tak nezaťažujú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #produkt #mastná pleť #zmiešaná pleť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...