Vlasy v cope ako účes číslo jeden! Ideálne, nápadité, sexy

Dlhé vlasy si zväčša ženy zvyknú pracne upravovať každé ráno. Akoby zabúdali na to, že aj vrkoč či cop dokážu pôsobiť veľmi efektne a štýlovo.

30.03.2017 07:00
Kim Kardashian Foto:
Televízna hviezda Kim Kardashian často používa cop ako alternatívu na úpravu vlasov. Aj na červený koberec.
debata (1)

Zaujímavosťou je, že pri práci s dlhými vlasmi sa dá experimentovať práve s účesmi, ktorých súčasťou je cop. Nie, nestačí ich len ledabolo zopnúť do gumičky. Chce to trochu predstavivosti.

Základom je zistiť, aká výška copu je pre vás tá pravá. Pokiaľ to chcete zistiť, treba si na to vyhradiť čas a stráviť pár minút prispôsobovaním a posúvaním vrkoča na zadnej strane hlavy. Zároveň si to dokumentujte na fotoaparát. Správne umiestnený cop dokáže opticky predĺžiť vašu tvár a upriamiť pozornosť na pekný pohľad a lícne kosti.

Bývalá Miss World Olivia Culpo s vyššie... Foto: SHUTTERSTOCK
Olivia Culpo Bývalá Miss World Olivia Culpo s vyššie posadeným copom s ležérnymi vlnami.

Jednou z alternatív sú hladké vlasy sčesané do nízkeho copa, ktoré vlastne akoby obkresľovali tvar hlavy. V ich prípade je dobré, ak všetko sedí na svojom mieste – čím menej pramienkov sa nachádza okolo tváre, tým dramatickejšie a efektnejšie účes pôsobí. Funguje stredová cestička, ale skúsiť to môžete aj s cestičkou posunutou na stranu či diagonálnym rozdelením prameňov.

Pri vyšších copoch funguje viac ležérny prístup a vlasy, ktoré pôsobia akoby neposlušne. Áno, efekt pripomína občas dámu, ktorá sa práve vracia z hodiny aerobiku, alebo sa na ňu chystá – ale kto povedal, že to v rámci stylingu nefunguje.

Pokiaľ sa vám chce s vlasmi naozaj pohrávať, môžete jeden cop vzadu na temene dozdobiť prítomnosťou menších vrkôčikov, ktoré sa zapletajú s predných prameňov a ťahajú sa smerom dozadu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #účes #trend #rýchlo #cop #vrkoč

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...