Bielizeň podľa aktuálnych trendov: Aké farby či strihy sú v kurze?

Výber spodnej bielizne by síce mal podliehať predovšetkým vášmu pocitu komfortu, ale nie je na zahodenie poznať aj trendy. Orientuje sa podľa nich aj intímna garderóba.

15.03.2017 07:00
spodná bielizeň - trendy - jar-leto 2017 Foto:
V trendoch spodnej bielizne sa objavujú aj výraznejšie farby ako fialová či fuchsiová. Model na snímke Marks & Spencer.
debata

Strihy

Práve pri výbere strihov platí, že sa treba riadiť podľa vlastných fyzických predispozícií. Na menšie prsia vždy fungovali podprsenky s push-up efektom, ale niektoré dámy si skrátka vystačia aj s hladkou nevystuženou podprsenkou. Populárne sú tiež košíčkové podprsenky, no bez výstuže – prsia podporia, ale zbytočne ich netlačia nahor. Bezšvové modely efektne fungujú najmä pod tenšími materiálmi.

Nohavičky s detailmi vyšívaných srdiečok Agent...
Podprsenka Boux Avenue - 23 eur.
+27Luxusná podprsenka s detailmi vyšívaných...

Mladšia generácia stavia momentálne na športových modeloch, ktoré však už nie sú antisexy, ako to bolo pred pár rokmi. Často hrajú vzormi, sú z luxusných inovatívnych materiálov a dajú sa nosiť aj ako odhalená súčasť outfitu – napríklad pod nohavice na traky či šaty s hlbokým výkrojom na bokoch. V prípade nohavičiek majú dámy rady, ak nevidieť zárezy pod látkou sukne či nohavíc. Klasické tangá síce stále fungujú, ale čoraz väčšiu popularitu si získali trenírkové elastické nohavičky – často aj s vysokým pásom. Ak sú hladké, zadoček spevnia a opticky „vyhladia“ aj pod tenučkou jarnou sukňou či širokými tenkými nohavicami.

Farby a vzory

Ženské pokolenie malo vždy slabosť pre neutrálne tóny. Najmä telová, púdrová či smotanová sú často farbou prvého výberu, k nim sa potom pridáva čierna a biela klasika. Práve druhá menovaná, snehobiela dámska bielizeň, je horúcim trendom aktuálnej sezóny. Kedysi sa odporúčala najmä nevestám, ale dnes ju môžu nosiť všetky generácie.

Pre odvážnejšie dámy sú tu potom žiarivé tóny fuksiovej, fialovej či oranžovej, ale aj farebné spektrum temnejších tónov rubínovej, bordovej cez zafírovú a atramentovomodrú až po smaragdovozelenú. Populárnymi sa už dávnejšie stali aj pastelové tóny, u mladšej generácie sa často miešajú s túžbou po neónových farbách. V prípade vzorov potom boduje klasika – zväčša ide o kvetinový motív, obľúbené sú bodky aj prúžky alebo vzory vytvorené čipkovanou výšivkou či napríklad trblietavými kamienkami.

Materiály

Klasická bavlna je síce príjemná a mnohí odborníci ju odporúčajú na celodenné nosenie ako ideálny materiál, no ak chcete luxusnejšiu a nápaditejšiu bielizeň, treba rátať s voľbou iných, nie vždy len prírodných materiálov. Veľmi často využívaný je polyamid – syntetická látka, ktorá je odolná proti krčeniu. Zvykne sa spájať s elastanom, aby bielizeň držala tvar, ale mala aj podpornú funkciu. Z umelých materiálov nechýba napríklad viskóza, spandex, lycra a, samozrejme, klasický polyester – našťastie, dnešné výrobné procesy už dokážu tieto materiály spracovať tak, že na koži pôsobia príjemne a sú komfortné.

Ak ste fanúšičkou luxusnejších modelov bielizne a neváhate do nej investovať, potom si môžete vyberať aj z takých, ktoré sú vyrobené z hodvábu, prírodného saténu či zo šifónu. Niektoré renomované značky využívajú dokonca aj zamat či žakar. Veľmi obľúbený je však aj charmeuse – jemný lesklý materiál s hodvábnym efektom. Ak sa pýtate, kde sme nechali čipku, vedzte, že tá je najčastejšie produktom niektorého z vyššie uvedených materiálov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohavičky #vzory #trend #podprsenka #spodná bielizeň #farby #ženský magazín MiA #jar-leto 2017 #materiály

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...