Bez vody ani na krok! Pre pleť je kľúčovým pomocníkom krásy

Bez vody neprežije dlho nič živé. A v prípade pokožky je to rovnaká matematika. Ak ju nezásobujete vodou, chradne a starne veľmi rýchlo.

27.02.2017 07:00
pitný režim, voda, zdravý životný štýl Foto:
Pre zdravšiu, jasnejšiu a hydratovanú pokožku by ste mali pravidelne piť. Ideálne čistú vodu.
debata

Dookola opakované poučky o benefitoch pitného režimu sú možno už trošku otravné, ale pravda je, že majú svoj význam. Ak túžime mať pokožku v čo najlepšom stave, voda by jej chýbať nemala.

Z vody je tvorená podstatná časť ľudského tela, voda pokrýva viac ako 70 percent zemského povrchu a pre náš život je skrátka bezpodmienečne potrebná. Pri pravidelnom a správnom pitnom režime sa nám zdravé telo odmení ideálnym fungovaním metabolických procesov, ale tiež správnou látkovou a bunkovou výmenou. Voda pomáha k tomu, aby naša pokožka vyzerala zdravšie, hydratovane, jasnejšie a pevnejšie.

Hoci voda sa pridáva do množstva kozmetických prípravkov, objavujú sa aj názory, že je lepšie vytvárať produkty „bez vody“. Z povrchu kože sa totiž môže voda odparovať pomerne rýchlo a spolu s ňou sa tak deje aj s niektorými olejovými substanciami, ktoré sú v kozmetike pridané pre lepšiu hydratáciu. Určite však neurobíte krok vedľa, ak vodou budete telo zásobovať zvnútra.

Správny pitný režim by mal byť postavený práve na čírej vode, prípadne vode obohatenej minerálmi a vitamínmi. Tekutiny, ktoré sú osladené, alebo ochutené umelými prídavnými látkami robia telu menšiu službu, hoci samotnú hydratáciu nemožno popierať ani pri nich – s výnimkou tekutín, ktoré sú odvodňujúce – napríklad káva alebo alkohol.

Niektorí kozmetickí odborníci odporúčajú vodu v spreji, ktorá pomáha koži potlačiť pocity podráždenia, pnutia či suchej kože. Vhodné sú najmä špecifikované prípravky na suchú a citlivú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #Telo #pokožka #hydratácia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...